Převeďte svou hypotéku na bydlení a ušetřete až tisíce korun!

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Equa Bank

Úrokové sazby u hypoték padají v těchto dnech k historickým minimům a banky se mezi sebou předhánějí, aby co nejnižšími úroky získaly nové klienty. I lidé, kteří už hypotéku mají, tak mohou přechodem k jiné bance ušetřit desetitisíce.

Refinancovat hypotéku na bydlení, neboli přejít s hypotékou k jiné bance, může každý klient v okamžiku, kdy mu končí úroková fixace. Na konci fixačního období by se měl každý zajímat, jestli nemůže dostat od jiné banky lepší nabídku, než je ta současná.

Equa bank právě teď nabízí v případě refinancování hypotéky úrok od 3,39 %, tedy jednu z nejnižších sazeb na trhu. Jako konkrétní příklad poslouží rodina se dvěma dětmi, která si před pěti lety vzala na koupi bytu hypotéku na 20 let ve výši 1 800 000 Kč s úrokem 4,3 % a měsíční splátkou 11 194 Kč. Nyní fixace končí, zbývá jim splatit 1 483 057 Kč a rozhodnou se, že přejdou k Equa bank. S úrokem 3,39 % bude rodina nově splácet každý měsíc jen 10 522 Kč. Měsíčně tak ušetří 672 korun a za pět let fixace se úspora vyšplhá na 40 320 Kč. Za 15 let se úspora může takto ještě dále zvyšovat.

Nabídka Equa bank je speciální i tím, že banka klientovi zaručí výhodnou úrokovou sazbu až 6 měsíců dopředu. Pokud mu fixace úroku končí např. až v létě, může přijít se svou hypotékou do Equa bank už teď, a zajistí se tak proti růstu sazeb v dalších šesti měsících.

Každý, kdo si u Equa bank založí nebo nechá refinancovat hypotéku na bydlení, dostane navíc od banky na svůj účet 5 000 korun (nabídka platí pro klienty, kteří požádají o refinancování či novou hypotéku do konce letošního března a do konce září uzavřou smlouvu o úvěru).

www.equabank.cz nebo 800 500 900.

Kromě hypoték nabízí Equa bank řadu dalších snadno srozumitelných bankovních produktů a služeb jak pro jednotlivce, tak pro firmy a podnikatele. K nejvyhledávanějším službám patří běžný účet s možností vedení zdarma, výhodně úročený spořící účet a mimořádně výnosné termínované vklady. Obsluha účtů je možná přes jednoduché a uživatelsky příjemné internetové bankovnictví, telefonicky přes klientské centrum nebo přímo na pobočkách.