McDonald's se pustí do rostlinných burgerů. Příští rok uvede McPlant

Burger McDonald's

Burger McDonald's Zdroj: Profimedia

Restaurace v Michli
Restaurace na Letišti Václava Havla Praha
Producent veganského masa Beyond Meat.
McDonald's
5
Fotogalerie

Fastfoodový gigant McDonald's uvede v příštím roce novinku ve své nabídce. Tou bude rostlinný burger McPlant. Ikonická franšíza sice podobné produkty již testovala, nyní by se však měly stát pevnou součástí stálého menu. A to za spolupráce s americkým startupem Beyond Meat. Informoval o tom server BBC.

Rostlinná novinka by se měla začít testovat podle vyjádření McDonald’s v průběhu příštího roku na vybraných trzích. Složení nového burgeru má být založeno na bázi speciální rostlinné směsi, která by v chuti měla připomínat nejen hovězí, ale také kuřecí maso.

Rostlinný burger však nebude úplnou novinkou v nabídce McDonald’s, ani spolupráce s Beyond Meat. V minulém roce testovala restaurace podobný burger na kanadském trhu. A zde měl veganský sendvič s názvem P.L.T (zkratka z anglických slov plant, lettuce a tomato) podle všeho úspěch. 

Novinku v nabídce firma oznámila v rámci představení ekonomických výsledků za třetí čtvrtletí. Oznámení o spolupráci otřáslo s akciemi startupu Beyond Meat, které nakonec vzrostly až o 9 procent. Dařilo se i McDonald's, který ve třetím čtvrtletí zvýšil čistý zisk o deset procent na 1,76 miliardy dolarů (39,1 miliardy korun).

Slavný americký řetězec není první, kdo začíná čím dál více koketovat s rostlinnou stravou. A vlastně i se startupem . Jeho produkty už do nabídky zařadil například odvěký konkurent McDonald's KFC pro svá vegetariánská křídla či kavárenský řetězec Starbucks, který ve spolupráci startupem vytvořil veganský snídaňový sendvič. 

Dalším velkým jménem, který se pouští do alternativního způsobu stravování je Čechům známý řetězec Burger King, který v nedávné době uvedl do své nabídky vegetariánský Whopper. Ten vyrábí ve spolupráci se společností Impossible Foods.