Kellnerova Open Gate na místě hotelu Praha bude třípodlažní

Prestižní soukromá škola Open Gate II (na vizualizaci), kterou místo zbouraného hotelu Praha v pražských Dejvicích staví skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, bude mít tři nadzemní podlaží a dvě podzemní. Stavbu chce investor zahájit v lednu 2017.

Prestižní soukromá škola Open Gate II (na vizualizaci), kterou místo zbouraného hotelu Praha v pražských Dejvicích staví skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, bude mít tři nadzemní podlaží a dvě podzemní. Stavbu chce investor zahájit v lednu 2017. Zdroj: ctk

Prestižní soukromá škola Open Gate II, kterou místo zbouraného hotelu Praha v pražských Dejvicích staví skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, bude mít tři nadzemní podlaží a dvě podzemní. Stavbu chce investor zahájit v lednu 2017.

Vyplývá to z databáze EIA. Projekt tvoří dvě části. Ve východní části vyroste novostavba školy, která bude mít několik křídel a bude sloužit výuce obou stupňů základní školy a gymnázia.

První nadzemní podlaží bude vyhrazeno pro kryté parkoviště se zásobovací částí, kuchyni, školní jídelnu a bufet, přístup na tribuny tělocvičny a blok odborných učeben. V druhém a třetím nadzemním podlaží budou učebny. Do obou západních křídel budovy budou v prvním podlaží učebny prvního stupně základní školy, prostory školní družiny a školní knihovny. Severovýchodní křídlo bude v obou patrech vyhrazeno pro pedagogický sbor.

Druhou součástí bude areál stávajícího zámečku Hadovka, k němuž chce investor přistavět knihovnu. Vedle postaví také nový multifunkční sál. Kromě zámečku, který až do roku 2013 sloužil jako rezidence kanadského velvyslanectví, zrekonstruuje firma stodolu a zahradní domek.

Západní křídlo zámečku bude sloužit dětskému klubu a jako hospodářské prostory, v přístavbě najde místo knihovna a učebny hudební výchovy. Ve východní části mají být prostory pro mimoškolní aktivity, konferenční sál i kavárnu. Ve stodole v jihozápadní části budou dílny výtvarných oborů, ateliéry kresby, sochařství a keramiky.

Prestižní soukromá škola Open Gate II (na vizualizaci), kterou místo zbouraného hotelu Praha v pražských Dejvicích staví skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, bude mít tři nadzemní podlaží a dvě podzemní. Stavbu chce investor zahájit v lednu 2017.Prestižní soukromá škola Open Gate II (na vizualizaci), kterou místo zbouraného hotelu Praha v pražských Dejvicích staví skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, bude mít tři nadzemní podlaží a dvě podzemní. Stavbu chce investor zahájit v lednu 2017. | ctk

Investor chce začít stavět v lednu 2017, hotovo má být v červnu 2018. Před tím však potřebuje získat několik povolení. Kromě dvou územních rozhodnutí a tří stavebních povolení také souhlas s pokácením stromů a odstraněním starých staveb. Náklady na výstavbu v dokumentaci firma neuvádí.

Dominanta předlistopadové éry - Hotel Praha - zmizel z horizontu Dejvic loni v červnu. Areál hotelu získala PPF před dvěma lety. Bourání umožnil stavební úřad Prahy 6, demolice začala v lednu loňského roku.

Názory laické i odborné veřejnosti na bourání hotelu se lišily. Někteří architekti s demolicí nesouhlasili a hotel označovali za unikátní stavbu. Jiní oponovali, že šlo o průměrnou architekturu. PPF tvrdila, že stavba byla předimenzovaná a neekonomická.

Hotel Praha byl postaven na konci 70. let minulého století. Až do listopadu 1989 sloužil potřebám komunistické strany a československé vlády. Mnozí ho proto vnímali jako symbol předlistopadové éry.

 

U státních maturit zvítězila gymnázia dvou miliardářů