VF Corporation zvětší své sklady u Prahy

Nový sklad. Ze svého centra u Prahy rozváží firma zboží do celé Evropy

Nový sklad. Ze svého centra u Prahy rozváží firma zboží do celé Evropy Zdroj: E15

Americký vlastník módních značek Wrangler, Vans, The North Face, Timberland či Kipling výrazně rozšíří své tuzemské centrum, odkud rozváží zboží po Evropě. V logistickém areálu společnosti PointPark Properties u dálnice D8 na severním okraji Prahy si americká skupina VF Corporation nechá na míru postavit přes 39 tisíc metrů čtverečních nových skladů.

„Transakce je důkazem, že vedle investic oživuje i poptávka po pronájmech logistických nemovitostí,“ uvedl šéf P3 pro Česko Tomáš Míček.
Z Prahy VF Corporation distribuuje oblečení po Evropě od roku 2005. Aktuálně si v areálu PointPark Prague D8 pronajímá 33 tisíc čtverečních metrů. Vedle toho mají Američané v lokalitě vlastní sklady.

Výstavba nové haly začne ještě v tomto čtvrtletí. Dokončena má být v roce 2015. „V hale bude použita řada moderních technologií pro úsporu energií a minimalizaci dopadu na životní prostředí, například izolované nakládací rampy, inteligentní systémy osvětlení či moderní systém vytápění a ventilace,“ doplnil Míček.

Módní gigant zvýšil v prvním čtvrtletí tržby o sedm procent na 2,8 miliardy dolarů.

Provozní zisk skupiny vzrostl o třináct procent na 403 milionů dolarů.