Další starost pro Netflix a Amazon. Disney ovládne streamovací službu Hulu

Walt Disney plně ovládne streamovací službu Hulu

Walt Disney plně ovládne streamovací službu Hulu Zdroj: ČTK

Prodávající Comcast za podíl v Hulu získá 5,8 miliardy dolarů.
2
Fotogalerie

Konkurenční boj mezi Waltem Disneym, Netflixem a dalšími streamovacími službami dostává nový náboj. Mediální společnost Comcast totiž Disneymu prodává svůj třetinový podíl ve streamovací službě Hulu a mediální gigant tak tuto službu zcela ovládne. Cena se vyšplhá na 5,8 miliardy dolarů.

Služba Hulu, která konkuruje Netflixu či streamovací službě Amazon Prime Video, disponuje bezmála 27 miliony zákazníků. Odchod Comcastu z Hulu tak umožní Disneymu bojovat s touto konkurencí na domácím i mezinárodním trhu.

„Je důležité, aby Disney měl plnou kontrolu nad směřováním a obsahem na Hulu,“ řekl agentuře Reuters Trip Miller, hlavní partner investičního fondu Gullane Capital Partners, jehož fondy zahrnují i akcie společnosti Disney.

Společnost Walt Disney uvedla, že v jejím plánu je dosáhnutí 40 milionů platících odběratelů a to do roku 2024. Prodávající firma Comcast se zároveň zavázala, že do tohoto roku bude dodávat pořady z produkce televize NBC, která je její dceřinnou společností. 

Minulý měsíc společnost Hulu odkoupila podíl v telekomunikační a mediální společnosti AT&T Inc za 1,43 miliardy dolarů, což je obchod, který ocenil Hulu za 15 miliard dolarů.

Walt Disney už v březnu tohoto roku dokončil převzetí konkurenční společnosti 21th Century Fox, včetně jejích dalších mezinárodních kanálů. Za celý obchod zaplatila astronomických 71,3 miliardy dolarů, tedy asi 1,6 bilionu korun.