Do Prahy se sjedou urbanisté z celého světa. Řešit budou regeneraci měst

Konference reSITE REGENERATE

Konference reSITE REGENERATE Zdroj: reSITE

Konference reSITE REGENERATE
Konference reSITE REGENERATE
Hostem konference bude i odbornice na chytrá města Bianca Wylie
4
Fotogalerie
Kolem padesáti urbanistů, architektů i zástupců firem z celého světa se v září sjede do Prahy, aby řešili zlepšení obyvatelnosti měst. Letos se zaměří na efektivnější využívání zdrojů. Konferenci s názvem reSITE 2019 Regenerate již poosmé pořádá platforma reSITE, která stála mimo jiné za vznikem pražského marketu Manifesto. Mediálním partnerem akce je již podruhé deník E15.

“Letošní téma je výzvou k akci. Nabídneme řešení, jež pomohou městům předefinovat využití zdrojů pro jejich měnící se potřeby. A to obzvlášť pro mladší obyvatele, které zajímá předcházení klimatickým změnám a obecně vnímají štěstí jako klíčovou hodnotu,“ uvedl zakladatel reSITE Martin Barry.

Odborníci budou dále řešit, jak využít prostor ve městech rozvojem brownfieldů nebo jak vybalancovat současný rozvoj měst s jejich historickým odkazem. Dále budou mluvit o nedostupnosti bydlení nebo městských celcích, které fungují jako energetické generátory šetrné ke klimatu.

Na akci přijede například urbanista a novinář Greg Lindsay, který bude hostujícícm kurátorem. Dorazí také progresivní britský podnikatel s nemovitostmi určenými ke spolubydlení Reza Merchant nebo odbornice na problematiku chytrých měst Bianca Wylie.

Konference se uskuteční 19. a 20. září v pražském Foru Karlín a pořadatelé očekávají 1200 návštěvníků. Do 15. května je k dispozici nabídka dvou vstupů cenu jednoho. Zvýhodněné vstupné mají ženy a studenti.