Trojitý fotoaparát, ale jinak jen mírné změny. Co přinesou nové iPhony?

Představení iPhonu XR

Představení iPhonu XR Zdroj: Reuters

Představení iPhonu XR
Představení iPhonu XR
Představení iPhonu XR
Představení iPhonu XR
První den prodeje nového iPhonu X
13
Fotogalerie

Hned trojici nových telefonů by měl na podzim představit technologický gigant Apple. Uvádí to americký server 9to5Mac, který se odkazuje na zdroje zevnitř společnosti. Představovat však budou spíše evoluci dosavadních řešení. 

Nová generace iPhonů nese zatím kódové označení 11, ačkoliv oficiální jméno ještě není jisté. Základními parametry by měla trojice telefonů navázat na nyní prodávané verze XS, XS Max a XR, totožné bude například rozlišení dotykových panelů s technologií OLED, levnější verze zůstane u LED displeje.

Na zadní straně zařízení by se měla místo dvou čoček objevit rovnou trojice fotoaparátů, nově bude zařízení disponovat také možností širokoúhlých záběrů. Telefon má být vybaven technologií pro propojování snímků ze všech čoček pro jejich lepší ořezávání, fotografie budou obsahovat více informací, než kolik se jich na běžném rozměru snímku zobrazí.

Také kvůli tomu se má podle informací 9to5Mac do telefonů dostat nový procesor A13, který bude pohánět také nový haptický systém, jenž usnadní ovládání zařízení. Nahradí dosavadní technologii 3D touch fungující na principu senzorů síly stisku displeje.

Fanoušci telefonů s jablkem ve znaku se nicméně ani u nových zařízení nedočkají konektoru USB-C. Ten Apple zatím nemá v plánu nasadit, zůstane u technologie lightning, kterou používá již od iPhonu 5.