Český Deloitte po šesti letech opustily hlavní tváře. Kotrba a sponzorka Nerudové Rogerová

Josef Kotrba, bývalý prezident české pobočky Deloitte

Josef Kotrba, bývalý prezident české pobočky Deloitte Zdroj: Michael Tomeš, E15

Diana Rádl Rogerová, bývalá šéfka společnosti Deloitte pro Českou republiku.
Miroslav Svoboda, nový šéf společnosti Deloitte pro Českou republiku
3
Fotogalerie

Tuzemské vedení společností Deloitte prošlo výraznou proměnou. V září v ní skončil prezident Josef Kotrba, v srpnu firmu opustila také hlavní šéfka Diana Rádl Rogerová. Odešli ještě další dva partneři. 

Deloitte, součást jedné z největších poradenských společností na světě, spolu s personálními změnami přetváří také strukturu managementu své české pobočky. Nový šéf Miroslav Svoboda, původně partner v daňovém a právním oddělení, přebral funkce obou bývalých hlavních partnerů.

„Zatímco rolí paní Rogerové bylo řízení uvnitř firmy, pan Kotrba reprezentoval společnost navenek a měl na starosti vztahy s klienty. Mým úkolem je zastat obě funkce,“ říká Svoboda, nový country lídr pro Českou republiku.

„Mou vizí je Deloitte jako ‚akcelerátor‘ znalostí a inovací projevující se ve všech oblastech, kde se angažujeme, tedy v auditu, daních, právu a poradenství,“ řekl už dříve.

Kotrba s Rogerovou strávili oba ve své funkci šest let. Oběma vypršel mandát a na novém se nedohodli se středoevropskou centrálou. Zatímco Rogerová už si mezitím našla nové angažmá, které zatím nechce blíže specifikovat, Kotrba, který v Deloitte pracoval od roku 1999, novou štaci stále hledá. 

Z(a)tracená čísla – Pronájem bytů:

Video placeholde
Z(a)tracená čísla 14. díl • Videohub

„Intenzivně se rozhlížím. Ale chtěl bych spíš změnu, poradenství dělám už 23 let. Což není málo,“ říká Kotrba, který skončil v Deloitte v září. Ve firmě sice mohl zůstat i nadále, ale už ne ve vedoucí pozici. „V Deloitte je povinný odchod do důchodu v 62 letech. Nechtěl jsem tak zásadní kariérní změny odsouvat na poslední chvíli, tak jsem ten krok učinil už nyní,“ dodal.

Z širšího vedení odešli ještě další dva partneři – Jan Balatka zodpovědný za oblast analytiky a forenzních služeb a Daniela Hynštová, která vedla auditní i neauditní projekty pro finanční instituce. První jmenovaný odešel do české technologické společnosti Semantic Vision a Hynštová do společnosti Partners.

Rogerová v Deloitte působila od roku 2006 a od roku 2016 zastávala funkci hlavní šéfky společnosti. Do povědomí se letos dostala i díky nadcházející volbě prezidenta. Stala se totiž jednou z větších sponzorek kandidátky na prezidentku Danuše Nerudové, když jí na kampaň věnovala milion korun.

Deloitte v Česku zaměstnává více než tisíc lidí, z nichž 33 působí v roli partnera. Kanceláře má v Praze, Plzni, Brně, Ostravě a Hradci Králové. Společnost poskytuje služby v oblastech auditu, daní, právního poradenství, finančního poradenství, podnikového poradenství a v řízení rizik. 

Deloitte patří do velké čtyřky největších poradenských firem na světě. Původně ve Velké Británii založená společnost má nyní své hlavní sídlo v New Yorku.