Generální finanční ředitelství vytvoří oddělení sociálních médií

Finanční ředitelství míří na sítě

Finanční ředitelství míří na sítě Zdroj: profimedia.cz

Vláda připravuje změny na ministerstvech a Úřadu vlády, zruší desítky služebních a pracovních míst. Naopak na Generálním finančním ředitelství vytvoří nové Oddělení sociálních médií, jehož tým má tvořit čtveřice pracovníků.

Do tohoto oddělení  bude zařazeno nově zřízené služební místo představeného. Dvě služební místa budou převedena z útvaru kanceláře generálního ředitele, další pak vznikne přesunem pracovní pozice ze zrušeného Oddělení projektové přípravy.

"Zřízení Oddělení sociálních médií se navrhuje za účelem zajištění styku orgánů finanční správy s veřejností prostřednictvím sociálních médií. Náplní tohoto útvaru bude propagace orgánů finanční správy s ohledem na nábor nových zaměstnanců, sledování médií a s tím spojená i případná příprava podkladů pro okamžitou reakci, koordinace práce redaktorů s ohledem na nové technologie a veškerá sociální média s odpovědností za zajištění jednotné formy prezentace orgánů finanční správy," uvádí vládní materiál.

Popsaný krok je součástí systemizace, kterou schválila vláda. Na ministerstvech a Úřadu vlády ubude 14 sekcí, zrušeno bude celkem 23 služebních a 50 pracovních míst. Změny jsou účinné k začátku příštího roku, týkají se především Úřadu vlády, který spadá pod premiéra.