Kde vyrostou noví Jágrové? Možná již brzy na pražském Jižním Městě

Plan a vizualizace nového sportovního areálu

Plan a vizualizace nového sportovního areálu Zdroj: AR Delta

Plan a vizualizace nového sportovního areálu
Takto by měl už za rok vypadat nový stadion.
ve Strašnicích vyroste nová sportovní hala.
ve Strašnicích vyroste nová sportovní hala.
ve Strašnicích vyroste nová sportovní hala.
11
Fotogalerie

Stavba Areálu ledových sportů na pražském Jižním Městě odstartuje během letošího jara. Za rok a půl má být sportoviště za 120 milionů korun v provozu pro školy i veřejnost. Na dalších více než šest milionů korun vyjde investora budování tří hřišť a běžecké plochy pro nedalekou základní školu.

Celková plocha na níž haly, sportoviště a parkoviště vyrostou činí přes jedenáct tisíc metrů čtverečních. "První etapa bude ve znamení kompletní revitalizace a rekonstrukce stávajících venkovních sportovišť," říká k průběhu stavby Tomáš Kučera, statutární zástupce investiční společnosti AR Delta.

Záměr vybudovat v Praze na Jižním městě zimní stadion má dlouhou historii. Projekt Areálu ledových sportů je již celkově pátým záměrem vystavět v sousedství školy Ke Kateřinkám areál zaměřený na ledové sporty. "Ze všech investičních záměrů, které byly předloženy, je náš s ohledem na zastavěnou plochu nejšetrnější a nejskromnější," dodává Kučera. Projekt podporuje i radnice. "Záměr na stavbu Areálu ledových sportů, vznikl zhruba před pěti lety za starostováni Dalibora Mlejnského. Samozřejmě ho podporujeme. Po areálu Jedenáctka VS se jedná o další rozšíření sportovních možností pro občany Jižního Města," uvedl zastupitel Prahy 11 za JMND Rostislav Korbel.

V Praze se tak letos jedná již o druhou stavbu ledového areálu. Prvním projektem je nedávno zahájená výstavba soukromé hokejové haly v Praze 10. Drobní investoři na ní poskytli z celkových 170 kolem čtyřiceti milionů korun. Další kapitál poskytla banka a majitelé Padok Investments. To je investiční uskupení, které vzniklo kolem advokátní a poradenské společnosti Vilímková Dudák & Partners.

„Je tu spousta malých investorů s kapitálem ve stovkách tisíc až milionech korun, kteří nemají přístup k investičním projektům. Přišlo nám zajímavé jim něco nabídnout,“ řekl deníku E15 spolumajitel Padoku Vítězslav Kus.