Policie řeší podezřelou rekonstrukci náměstí v Hradci Králové

Náměstí 28. října v Hradci Králové

Náměstí 28. října v Hradci Králové Zdroj: kralovehradeckyregion.cz

Policisté prověřují rekonstrukci královéhradeckého náměstí 28. října a okolních ulic. V trestním oznámení se hovoří o podezření z podvodu a další trestné činnosti. Ve svém dnešním vydání pro Královéhradecký kraj o tom informuje deník Dnes.

„Trestní oznámení jsme přijali. Nejde o oznámení na konkrétní osobu, ale na kolektiv, přesněji úředníky magistrátu města. Týká se nestandardního vybavení a osvětlení rekonstruovaných prostor na náměstí 28. října a v okolních ulicích,“ uvedla mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková. Oznámení podal Jaroslav Kott, předseda občanského sdružení Světlo pro Hradec, který měl k projektu mnoho výhrad.

Náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich nařčení odmítá a tvrdí, že město coby investor nemohlo ceny ovlivnit. „My jsme jen podle dokumentace stanovili typ svítidel. Nestanovujeme cenu ani výrobce,“ uvedl.

Oprava náměstí za téměř 100 milionů korun skončila na konci prosince. Rekonstrukce náměstí a ulic začaly v létě 2012 a od začátku je provázely problémy. Opravené náměstí má novou dlažbu, vznikla na něm fontána a vodoteč, prostor dostal nový mobiliář a osvětlení.