PRE jde přírodě naproti

Zdroj: Pražská energetika

Již čtvrtým rokem společnost Pražská energetika (PRE) vychází přírodě vstříc nabídkou 100% ekologické elektřiny. S produktem PREekoproud získají zákazníci této energetické společnosti dodávku zelené elektřiny, jejíž zajištění je certifikováno společností TÜV NORD Czech.

Za zelenou elektřinu označujeme elektrickou energii, která je vyrobena výhradně z obnovitelných zdrojů a je tedy šetrná k životnímu prostředí. Většina zelené elektřiny pro PRE pochází z lokálních bioplynových stanic (69 %) a vodních elektráren (28 %), zbytek je z fotovoltaických elektráren.

Pražští energetici vědí, že v případě ekologické elektřiny je důležitá zpětná vazba, díky které si může každý snadno představit, jak díky PREekoproudu šetří životní prostředí. Proto pro všechny, kterým není ochrana přírody lhostejná, připravili online kalkulačku šetření životního prostředí.

Například běžná pražská rodina s průměrnou roční spotřebou elektřiny 2,1 MWh si tak může snadno ověřit, že s produktem PREekoproud za pouhých 13 Kč měsíčně navíc (proti standardnímu ceníku) ušetří přírodu za rok o zplodiny ze spálení 1,9 tuny uhlí.

Jak může přechodem na PREekoproud šetřit životní prostředí každý z nás, to si může spočítat na své konkrétní podmínky na pre.cz/ekokalkulacka.

Počet zákazníků s odběrem PREekoproudu, kteří tak dávají najevo svoji vstřícnost vůči životnímu prostředí, stále roste. Připojíte se i vy?