Vyšetřovatelé z GIBS zasahují u advokátů

Generální inspekce bezpečnostních sborů

Generální inspekce bezpečnostních sborů Zdroj: profimedia.cz

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zasahuje na několika místech v Praze kvůli údajnému ovlivňování trestních řízení. GIBS prohledává advokátní kanceláře, jednou z nich by měla být kancelář Beaty Kolcunové, informovala Česká televize. Mluvčí inspekce Radka Sandorová obecně potvrdila, že prohlídky kanceláří jsou součástí úkonů trestního řízení, které detektivové provádějí.

Mluvčí České advokátní komory (ČAK) Iva Chaloupková řekla, že domovní prohlídky se konají na několika místech v Praze. Místa ale neupřesnila.

„V rámci trestního řízení v současné době provádí Generální inspekce bezpečnostních sborů úkony trestního řízení. Více informací ale v této době nemohu poskytnout, potvrzuji ale, že nyní dochází k prohlídkám advokátních kanceláří na několika místech," řekla deníku E15 mluvčí GIBSu Radka Sandorová.

Podle nepotvrzených informací inspekce zasahuje například v advokátní kanceláři Beaty Kolcunové v horní části Václavského náměstí.

S odkazem na svůj zdroj deník Právo uvedl, že bylo zadrženo několik lidí. Podle serveru Novinky.cz se měli případné trestné činnosti dopouštět jak civilisté, tak i příslušníci bezpečnostních sborů. Aktuálně.cz uvedlo, že jde o čtyři policisty a několik dalších lidí.