Zakladatelé ePojištění.cz prodali Obchodní centrum Šestka

Obchodní centrum Šestka

Obchodní centrum Šestka Zdroj: OC Šestka

Obchodní centrum Šestka
Obchodní centrum Šestka
Obchodní centrum Šestka
OC Šestka
5
Fotogalerie

Velké plány skupiny Pale Fire Capital s Obchodním centrem Šestka na dohled od ruzyňského letiště jsou minulostí. Nový majitel chystá přeměnu interiéru i skladby obchodů a restaurací. 

Po roce a třech měsících má Obchodní centrum v Praze 6 nedaleko Letiště Václava Havla nového majitele. Pale Fire Capital, což je skupina českých investorů, kteří stáli u zrodu internetového prodejce pojistek ePojištění.cz, ho podle zjištění serveru E15.cz prodala realitnímu podnikateli Romanu Pilíškovi a jeho společníkům.

„Naše dobrodružství s Obchodním centrem Šestka trvalo nakonec jen patnáct měsíců, tento týden jsme ho zase prodali. Byznysově to nebyl špatný deal,“ uvedl na sociální síti Facebook Petr Krajíček z investiční skupiny Pale Fire Capital.

Za Pale Fire Capital stojí zakladatelé ePojištění.cz Jan Barta, Dušan Šenkypl a David Holý. Šestku koupili za asistence investiční skupiny Wood & Company za blíže neurčenou cenu na konci roku 2016.

Šestka nabízí na více než 27 tisících metrech čtverečních kolem kolem stovky prodejen. Obchodní centrum se dlouho potýkalo s nízkou návštěvností a slabým zájmem obchodníků o tamní prostory. Při převzetí Šestky skupina Pale Fire Capital uvedla, že do dvou let hodlá zvýšit návštěvnost o čtvrtinu.   

 „Akvizici OC Šestka lze klidně označit za oportunistickou investici, ač přišla v době, kdy Šestka vykazují poměrně strmý růst návštěvnosti i tržeb,“ řekl na dotaz E15.cz Jiří Hlinka z manažerského týmu nového vlastníka. Cenu transakce nekomentoval

Pilíšek se svými partnery připravuje v Šestce velké změny. „ Lze hovořit o remodelingu, který se dotkne interiérů i mixu nájemců. Už nyní, v podstatě měsíc po práci nového managmentu a obchodního týmu, je centrum před podpisem smluv s několika významnými hráči. Další nájemci budou expandovat. Viditelné výsledky lze očekávat už v první pololetí tohoto roku,“ dodal Hlinka. 

Pale Fire Capital se navzdory prodeji Šestky z nemovitostí jako takových nestahuje. „V realitních investicích pokračujeme, do našeho portfolia patří podíly například v kancelářských budovách v Bratislavě,“ sdělil spolumajitel skupiny Dušan Šenkypl. Firma aktuálně jedná o dalších realitních investicích v Praze i ve slovenské metropoli.

 Pro nového vlastníka Šestky to není první realitní akvizice. Romanu Pilíškovi patří například kancelářské centrum Rosmarin v Praze-Holešovicích. Nemovitost velikosti Šestky ale dosud v portfoliu nemá.

„Zatímco do segmentu velkých nákupních center kvůli finanční náročnosti proniknou jen největší fondy a specialisté, menší a středně velká obchodní centra skýtají příležitost i pro menší hráče. Z nich jsou právě nejaktivnější domácí investoři,“ komentoval transakci partner v poradenské společnosti Cushman & Wakefield Alexander Rafajlovič. Domácí hráči se podle něj se správou podobných objektů můžou vypořádat lépe než velké organizace.