Cena pohonných hmot stagnovala na úrovni z minulé středy

Benzín

Benzín Zdroj: profimedia.cz

Benzín
Benzín
3
Fotogalerie

Ceny pohonných hmot v Česku v uplynulém týdnu stagnovaly. Benzin Natural 95 se prodává stejně jako minulou středu za průměrných 32,23 koruny za litr a za diesel řidiči zaplatí v průměru 31,80 koruny, tedy o haléř méně než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny paliv sleduje.

Nejdražší benzin natankují řidiči v Praze, kde vyjde průměrně na 32,69 koruny za litr. V ceně nafty metropoli předběhla Vysočina. Motoristé tam za diesel dají průměrných 32,38 koruny za litr, v Praze 32,27 koruny za litr. Těsně nad 32 korunami za litr je pak cena nafty ve Středočeském, Plzeňském a Olomouckém kraji. V ostatních regionech je ještě nižší.

Nejlevnější paliva mezi kraji nabízí čerpací stanice na jihu Čech. Natural prodávají v průměru za 31,79 koruny za litr a naftu za 31,34 koruny za litr.

Natural 95 zdražoval v Česku od poloviny dubna do počátku června, od té doby se jeho průměrná cena postupně snižuje. Cena dieselu rostla do počátku října, v jehož první dekádě se dostala nad 32 koruny za litr. V posledních pěti týdnech klesá.