dTest varuje před neuváženými dluhy, radí číst pozorně smlouvy

Rozjet podnikání je od pátku snazší, stát se zaručí za úvěry

Rozjet podnikání je od pátku snazší, stát se zaručí za úvěry Zdroj: profit

Úvěr
Peníze
Úvěry
úvěry, pojištění
Ilustrační foto
8
Fotogalerie

Půjčovat peníze je skvělý byznys, stačí podepsat a jsou „vaše“. Jenže pravidelně splácet už není taková zábava, jak utrácet. Než se zadlužíte, projděte si pět zlatých pravidel rádce spotřebitelů.

Nezadlužujte se zbytečně a už vůbec ne snadnými spotřebitelskými úvěry na věci, které doopravdy nepotřebujete. Zkuste raději nějaké peníze ušetřit, pokud naznáte, že jste schopni bez problémů měsíčně odkládat určitou sumu a budete mít nějaké peníze bokem pro strýčka příhodu, teprve pak můžete myslet na půjčku.

Spotřebitelská organizace dTest dále radí nevěřit slibům. Ne nadarmo se říká, že co je psáno, to je dáno a u smluv to platí dvojnásobně. A protože smlouvy se mají plnit, je dobré vědět, co se v nich píše. Proto nikam nespěchejte a vždy pozorně čtěte smlouvy.

Samozřejmě neuškodí si společnost či banku, která vám „cpe“ výhodný úvěr takříkajíc proklepnout. Stačí hledat na internetu nebo se optat na našem diskuzním fóru.

Musíte se rozhodnout hned? Řekněte ne!

Nenechte se do ničeho tlačit. Nikdy. Ať už vám kdokoli nabízí cokoli, myslete na to, že pokud nabídka platí jen teď a tady, je to proto, abyste se rozhodovali pod tlakem. A proto, že prodejce ve vás chce vzbudit pocit z možné ztráty, když výhodnou nabídku nevyužijete.

A konečně – pojištění schopnosti splácet. S pojištěním má spousta lidí špatné zkušenosti, proto zvažte, zda má vůbec smysl a nastavte si jen takové podmínky, které vyhovují vám.

Nezapomeňte si ověřit, že pojištění „náhodou“ nezůstalo v žádosti o úvěr zaškrtnuto jako požadované, prodejcům se to někdy stává...

Tím se ale vracíme na začátek – vytvořte si pro všechny případy nejprve finanční polštář. Nebudete muset řešit pojištění a budete klidněji spát.