Hard Cafe: z hospody je hudební klub

Do Hard Cafe chodili většinou návštěvníci na pivo. Dnes zde míří většina z nich na hudební představení. Většinou zde hrají kapely z Karviné a okolí.

Nikola Klimšová
Karviná
Letos je to dvanáctý rok, co v Karviné – Starém Městě funguje hospoda s názvem Hard Cafe. Hned po svém otevření se v ní začaly pořádat různé koncerty a rockové akce, které se však brzy vytratily a HardCafe pokračovalo jako běžná hospoda. „Zlom přišel před čtyřmi roky, kdy jsme opravili pódium, koupili jsme zvukovou a světelnou aparaturu. Tehdy jsme začali zvát kapely a pravidelně jsme pořádali akce s živou muzikou. To mělo velký úspěch. Můžu tedy říct, že se Hard Café začalo tvářit jako normální hudební klub,“ říká provozovatel klubu Olaf Dadok.
Za čtyři roky se v klubu vystřídala spousta umělců a hudebních seskupení známých i méně známých jmen. Přijížděli za karvinským publikem ze všech koutů Česka, ale i celé Evropy. „Za všechny můžu jmenovat třeba Miroslava Žbirku, Vlastu Rédla, Láďu Křížka. Nechyběly ani tvrdší kapely jako Debustrol nebo Škwor,“ doplnil Dadok. O Vánocích v Hard Café vystupují karvinští rodáci. Ti jsou však známí i na české scéně. Patří k nim Doga a Miloš „DODO“ Doležal se svým bandem. „Chceme se zaměřit na pořádání koncertů známých souborů, ale především dát prostor představit se a zahrát si kapelám z Karviné a nejbližšího okolí a zatím se nám to daří,“ říká Olaf Dadok. Hard Cafe právě vstoupilo do své další klubové sezóny a kalendář akcí je skoro plný. V pátek 30. října v sedm hodin večer na pódiu zahraje Pantheist, Gallileous a Dissolving Of Prodigy. Všechno metalové kapely. „Doufám, že v nové sezóně nabídneme posluchačům opět porci kvalitní muziky a návštěvníci budou maximálně spokojení,“ dodává Olaf Dadok. V listopadu se chystá vystoupení Lázeňských šviháků, kteří v Hard Café hráli naposledy před dvěma roky.