Hokejbalisty čeká zcela nová seźona

Kelti míří do nejvyšší kladenské soutěže v zádech s novou spoluprácí s týmem Nové Strašecí.

Hokejbalový tým Kelti Nižbor si zahrají vyšší soutěž. Po úspěšné sezóně, kdy nižborští hokejbalisté dokázali vyhrát okresní ligu a nešťastně vypadli v semifinále o postup, se rozhodlo vedení klubu, že zahájí jednání o převodu práv do vyšší soutěže a to do kladenské oblastní ligy. „Ta jednání již proběhla a teď už mohu říct, že byla úspěšná a z nějvětší pravděpodobností si opravdu zahrajeme vyšší soutěž,“ spokojeně uvedl vedoucí mužstva Roman Novák.
Kelti si tak zahrají nejvyšší kladenskou soutěž, kde se budou potkávat se zkušenějšími týmy, na které doposud nebyli zvyklí. Kvalitní soupeři slibují zajímavá utkání a spoustu příležitostí pro mladé taletnované hráče, kterých bylo na okresní soutěž škoda. „Pro nás to znamená určitě nespornou výhodu. Jsem rád protože tým v minulé sezóně dokázal, že sílu má,“ uvedl trenér mládeže a vedoucí hlavní mužstva mužů Roman Novák.
Okresní soutěž dokázali Kelti Nižbor s přehledem vyhrát a soupeřům sázeli vysoké příděly. Pouze v pár střetnutí se hokejbalisté na vítězství opravdu nadřeli. „Musím přiznat, že s okresní soutěží jsme neměli moc velký problém. Některé zápasy byly o ničem a klukům nic nedaly,“ hodnotí soutěž vedoucí Novák.
Zcela nová soutěž však není jedinou změnou, která se odehrála v týmu nižborských bojovníků. Vedení klubu se dohodlo na spolupráci s týmem HCB Nové Strašecí, která by měl zajistit další rozvoj celé hokejbalové základny. HCB Nové strašecí totiž nastupují v druhé nevyšší celostátní soutěži. Prvním výsledkem vzniklé spolupráce je přesunutí domácího hřiště Keltů z Kladna do krásného hokejbalového centra v Novém Strašecí. „Pro nás je to obrovská příležitost, protože areál v Novém Strašecí je jeden z nejlepších v České republice. Hlavně tam však lidi hokejbal baví a chodí fandit. To je pro nás také úplná novinka,“ s úsměvem přiznává vedoucí Keltů Novák. S dojížděním si nedělá starosti. „Tak několik kluků je místních z Nižbora, ale zhruba polovina hráčů je z Berouna takže na cestování jsme zvyklí. Navíc je to jen kousek od Kladna kam jsme jezdili v minulé sezóně,“ optimisticky uvedl Novák.
Loňský semifinalista v České národní hokejbalové lize je ostříleným týmem, který bude pro všechny nižborské hráče velkou výzvou. Již třem útočníkům Keltů bylo umožněno připravovat se z „A“ týmem Novém Strašecí a pokud prokáží svou kvalitu, je možné, že je v dresu většího partnera uvidíme. Jedná se o útočníky Nováka, Beneše a Dvořáka.
Oficiální příprava Keltů Nižbor začala již pře třemi tádny a brzy je čekají první zkoušky v podání dvou velmi dobře obsazených turnajů. Zároveň s novým rozšířením hokejbalové základny pořádají Kelti od září nábor do mládežnických týmů.