Iniciativa na přeměnu Prahy 7 zahájena

Městská část Praha 7 a přední developerské a investiční společnosti představily nový projekt na podporu úspěšného rozvoje sedmého pražského obvodu. Iniciativa je založena na koordinované, transparentní a otevřené spolupráci mezi všemi partnery zapojenými do současné obnovy území této pražské části.

Jsem velmi rád, že developerské a investiční společnosti, které již působí nebo plánují své aktivity v Praze 7, se rozhodly nikoli spontánně a individuálně, ale společně a ve spolupráci s reprezentací městské části a veřejností podporovat rozvoj našeho obvodu. Přistoupení Městské části Praha 7 ke sdružení Nová Praha 7 bylo zastupitelstvem potvrzeno letos v únoru, v tuto chvíli dojednáváme oficiální zastoupení městské části, říká Marek Ječmének, starosta Městské části Praha 7. Základním cílem sdružení Nová Praha 7 je napomáhat dynamickému a zároveň udržitelnému rozvoji městské části, který bude odrážet zájmy jejích občanů. Téměř na třetině území sedmého pražského obvodu se realizují či budou realizovat rozsáhlé rozvojové projekty, které mění původní průmyslový charakter Prahy 7 na přitažlivou rezidenční, administrativní a obchodní oblast s pestrou nabídkou služeb a aktivit pro volný čas. Trend této přeměny plně podporují partneři Nové Prahy 7.

Zúčastněné developerské a investiční společnosti chtějí obyvatelům sedmého pražského obvodu prostřednictvím svých projektů nabídnout nová inovativní a efektivní řešení, která budou mít přidanou hodnotou pro celé území Prahy 7.

Sdružení Nová Praha 7 se vedle výstavby bude podílet také na rozvoji infrastruktury, řešení dopravní obslužnosti, podpoře podnikání, vytváření nových pracovních míst a zvyšování obecné kvality života a prostředí v Praze 7.

Nová Praha 7 je inspirována úspěšnými projekty městské regenerace v ostatních evropských městech, např. v Liverpoolu, Valencii, Londýně (projekt Canary Warf), kde společná koordinace hlavních hráčů veřejného a soukromého sektoru vedla k pozitivním výsledkům. Partnery projektu jsou Městská část Praha 7, soukromý sektor je v současné době zastoupen společnostmi Orco Property Group, Lordship, J&T Real Estate CZ, Davcor, ING Real Estate Development CR a Lighthouse Group. Iniciativa Nová Praha 7 je otevřena dalším zájemcům.