Kroupa s Kořínkem zůstávají

Už je to definitivní. Fotbalistům Zlína bude v jarním boji o postup do ligy pomáhat svými góly i Karel Kroupa.

Zlín Odmítl nabídky slovenských týmů, nezlákaly jej ani ty z české první ligy. Útočník Karel Kroupa neutíká od rozdělané práce a hodlá Zlínu pomoci s postupem do ligy i v jarní části sezony.
„Nic jsem sám nezjišťoval a nesháněl. Nechal jsem to na klubu a lidé z vedení se nakonec rozhodli, že o mém odchodu s nikým vážně jednat nebudou. Pro mě to znamená udělat maximum pro úspěch Zlína a po loňském nezdaru mu letos konečně pomoct k postupu,“ má jasno Kroupa.
Prvoligové nabídky přitom na Letnou skutečně dorazily. „Pro klub ale nebyly příliš zajímavé, takže jsme se rozhodli, že si Karla radši ponecháme v kádru,“ vysvětluje předseda představenstva zlínského klubu Dalibor Kučera.
Kroupa nikoho ke svému odchodu do jiného týmu netlačil. A fakt, že zůstane v druhé lize ještě minimálně půl roku, vzal sportovně. „Přiznávám, že první ligu samozřejmě pořád stavím výš než druhou. Zklamání ale necítím. Věcem jsem nechal volný průběh, protože i Zlín má o co hrát,“ uvědomuje si útočník.
Ještě před několika dny byl přitom dle zákulisních informací reálný i jeho odchod do zahraničí. „Čekal jsem do prvního únorového víkendu, jestli se to nějak vyvrbí. Nakonec to ale padlo, takže se nic nemění,“ vysvětluje třicetiletý hráč.
Syn legendárního brněnského útočníka nevylučuje, že jeho mise ve žlutomodrém dresu může mít delší trvání než jen půl roku. „Rozhodně si to dokážu představit. K jarním zápasům určitě nepřistupuji tak, že bych hned v létě chtěl za každou cenu prchnout. Vše se ale bude odvíjet od toho, jak se nám podaří zvládnout boj o postup,“ podotýká Kroupa. Góly si schovává na ligu V přípravě se mu zatím podle představ nedaří. „Zatím se s kluky pořád sehrávám. Ještě se nedostávám do tolika šancí, do kolika bych si představoval. Přáteláky na umělé trávě, do kterých jdeme z plného tréninku, jsou ale trochu o něčem jiném než soutěžní zápasy na přírodní trávě,“ uklidňuje se střelec, který dal v kariéře zatím sedmnáct ligových branek.
Trenér Marek Kalivoda věří, že v jarní části bude Kroupa patřit k lídrům Tescomy. „Na jeho střelecký potenciál budu já a určitě i fanoušci spoléhat. Jeho zkušenosti se nám budou hodit,“ říká Kalivoda.
Ke zlínským fotbalovým fanouškům putuje z klubu i další pozitivní zpráva, totiž že v profesionální kariéře bude pokračovat brankář Aleš Kořínek. Ten se vrátil po dlouhodobém zranění zad a ve Zlíně podepsal roční smlouvu. „Začátky byly těžké, naskočit opět po roce do rozjetého vlaku znamenalo pro organismus určitý nápor. Ale už jsem v pořádku,“ tvrdí Kořínek.
O místo v sestavě bude bojovat s mladíky Stanislavem Dostálem a Jakubem Zapletalem a zkušeným Jindřichem Skácelem. „Naše áčko hraje druhou ligu a juniorka třetí, takže čtyři kvalitní brankáře klub potřebuje. Vycházíme spolu dobře, do brány zkrátka půjdou ti nejlepší,“ říká Kořínek.