Návštěvnost internetu z mobilů a tabletů vzrostla o polovinu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Viktor Hanacek, picjumbo.com

Počet českých uživatelů, kteří navštěvují mobilní webové stránky z telefonů a tabletů, se v roce 2013 zvýšil o více než 50 procent. Vyplývá to z výzkumu NetMonitor. Padesátiprocentního nárůstu dosáhl také počet mobilních zobrazení stránek. Česká internetová populace se v průběhu minulého roku zvětšila o 169 tisíc uživatelů a její velikost nyní dosahuje téměř 6,75 milionu uživatelů.

Kategoriemi, které na internetu zaznamenaly nejvyšší nárůst počtu uživatelů, byly ekonomika, finance a právo a společenské magazíny. Tyto weby navštívilo vloni v prosinci o 18 procent uživatelů více než v lednu 2013. Největšího absolutního nárůstu dosáhla kategorie e-commerce s téměř 530 tisíci nových uživatelů.

Webové stránky zapojené do výzkumu NetMonitor navštívilo v posledním měsíci loňského roku téměř 6,6 milionu uživatelů z ČR a téměř dva miliony uživatelů ze zahraničí. Čeští uživatelé provedli na měřených stránkách více než osm miliard zobrazení stránek.

Denně navštěvuje weby zahrnuté do výzkumu 3,16 milionu uživatelů, kteří na nich stráví v průměru více než 1,5 hodiny denně.

Typy serverů s největšími nárůsty uživatelů v roce 2013Typy serverů s největšími nárůsty uživatelů v roce 2013 | netmonitor