Personálie

Personální změny ve světě realit.

Špindlerův Mlýn: nový hotel, nový ředitel

Na pozici ředitele pro nový Clarion Hotel Špindlerův Mlýn byl jmenován Jan Lukš. Absolvent oboru management hotelnictví a lázeňství na Vysoké škole hotelové přichází z pozice ředitele hotelu Černigov Hradec Králové. Jan Lukš sbírá zkušenosti s hotelovým provozem postupně od roku 1997. Svoji kariéru zahájil coby F&B Manager hotelu Arnika, kde již o čtyři roky později zastával funkci ředitele. Postupně vedl také hotely Lázně Sedmihorky, Bílý Hořec a Vital Hotel Sklář. V dubnu 2010 začal pracovat ve službách hotelové skupiny CPI Hotels. Hovoří plynule rusky, domluví se anglicky a německy. Mezi jeho záliby patří gastronomie, cestování, sport a turistika.

Personální ředitelka skupiny G4S v ČR

V září 2011 byla do pozice personální ředitelky skupiny G4S v ČR jmenována ing. Magdaléna Válková. Jejím hlavním úkolem je konsolidace personální politiky obou firem skupiny - G4S Cash Solutions (CZ) a G4S Secure Solutions (CZ). Skupina G4S zaměstnává v České republice téměř 2500 zaměstnanců od bezpečnostních pracovníků přes administrativní podporu až po střední a vrcholný management. Stabilní personální strategii společnosti by chtěla rozšířit o výraznější zaměření na zákazníka a jeho potřeby. Magdaléna Válková absolvovala VŠE, kde vystudovala podnikovou ekonomii a management a jako druhou specializaci psychologii a sociologii v řízení lidí. Před nástupem do G4S působila jako HR & Administration Manager společnosti Xerox.

Nový obchodní ředitel společnosti Baumit

V září 2011 se stal obchodním ředitelem společnosti Baumit Mgr. Radovan Dolba (45), jenž pracuje ve společnosti Baumit od roku 1994, tedy téměř od počátku jejího působení v ČR. Předtím pracoval ve státním školství a posléze ve společnosti ISORA Ostrava, která se věnuje průmyslovým izolacím na německém trhu.

Ve firmě Baumit působil R. Dolba jako vedoucí prodeje pro severní a střední Moravu. Svými aktivitami významně přispěl k výstavbě centrály Baumit v Brandýse nad Labem, otevření logistického centra v Brně, zahájení výroby suchých směsí v Praze 9-Čakovicích nebo k loňskému slavnostnímu otevření nejmodernější výrobny suchých směsí ve střední Evropě v severomoravských Dětmarovicích, která zásobuje kromě Moravy a Slezska také významnou část Polska. Ve své nové pozici chce R. Dolba usilovat o posilování renomé společnosti Baumit jako lídra trhu nejen ve sféře ETICS, ale také v oblasti dodávek suchých omítkových a maltových směsí a kompletního systému pro lepení obkladů a dlažeb v úspěšné produktové řadě Baumacol.

Colliers International Praha posiluje tým

Společnost Colliers International posílila svůj tým o nové kolegy. Robert Bocker (29) byl jmenován ředitelem oddělení pro průmyslové nemovitosti, Juliane Priesemeister, MSc., (27) je novou regionální analytičkou v oddělení výzkumu a poradenství pro regionální skupinu Východní Evropa. Robert Bocker má pracovní zkušenosti s výrobními, logistickými a velkoobchodními společnostmi, které se zaměřují na akvizice průmyslových prostor v ČR. Před nástupem do Colliers International, Robert pracoval pro Cushman & Wakefield.

Juliane Priesemeister bude zodpovědná za řízení rozvoje vnitřních výzkumných databází Colliers International, informační portál, a bude pomáhat týmu v různých výzkumných a poradenských projektech. Kromě svých analytických schopností bude Juliane jako německá rodilá mluvčí rovněž významnou posilou pro tým.