Personálie

Společnost OKIN GROUP, a. s., významný poskytovatel facility managementu, provedla výměnu na pozici ředitele servisního střediska. To od září vede Pavel Kvasil, který doposud působil v České spořitelně, kde byl zodpovědný za veškeré aktivity v oblasti facility managementu.

#####OKIN FACILITY s novým servisním ředitelem

Na novém působišti má na starosti kromě servisní údržby také průběh revizí elektrozařízení, protipožárních technologií a klimatizací. Zodpovědný bude také za činnost specialistů požární ochrany, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a životního prostředí. Na pozici vystřídá Karla Vosátku, který odchází do ruské pobočky OKIN FACILITY RU.

#####Tým správy nemovitostí v C & W získal posilu

Martin Šimek (44) se stal novým členem týmu správy nemovitostí v poradenské společnosti Cushman & Wakefield. Šimek nastupuje na pozici Key Account Manager pro významné klienty a bude také působit v oblasti byznys developmentu. Jeho nástup je součástí strategie vybudování nejsilnějšího týmu zaměřeného na správu nemovitostí na českém trhu. Tým funguje v Cushman & Wakefield od roku 1995 a dnes má 30 zaměstnanců. Martin Šimek přichází do C & W ze společnosti Multi Mall Management Czech Republic, kde pracoval jako ředitel a jednatel (2004–2010). Předtím působil jako manažer nákupního centra Olympia Mladá Boleslav (2001–2004). V letech 1993–2001 pracoval pro Správu pražského hradu na vedoucích pozicích v divizi správy movitého a nemovitého majetku a služeb poskytovaných Kanceláři prezidenta republiky. Vystudoval FTVS Univerzity Karlovy.

#####Ivan Karfík přesídlil do DLA Piper

[file:7785:small:right]

Tým mezinárodní advokátní kanceláře DLA Piper se rozšířil o Ivana Karfíka (36), který bude v pražské kanceláři zastávat pozici vedoucího skupiny real estate. Před příchodem do DLA Piper se Karfík podílel na založení advokátní kanceláře Achour & Hájek a předtím působil v amerických advokátních kancelářích Squire, Sanders & Dempsey a White & Case. V oblasti nemovitostí se pohybuje prakticky od počátku své kariéry. Zastupoval velké investiční společnosti a fondy, mezinárodní developery. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a je členem ARTN. Hovoří anglicky a k jeho zálibám patří trekking a japonské zahrady.

#####Tým AK Achour& Hájek rozšířil David Satke

Tým právníků advokátní kanceláře Achour & Hájek posiluje David Satke. Je absolventem Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a studoval rovněž na Utrecht University kurz LLM International Business Law and Globalisation. Před zahájením spolupráce s Achour & Hájek působil v banking týmu mezinárodní advokátní kanceláře White & Case. V rámci své praxe se podílel na přípravě významných transakcí v oblasti úvěrů, syndikovaných úvěrů a zajištění závazků z těchto úvěrů pro projekty v České republice i v zahraničí. V rámci advokátní kanceláře Achour & Hájek se David Satke specializuje zejména na fúze a akvizice, financování, restrukturalizace a insolvenční řízení.

#####Oceňování nemovitostí bude řídit Tim Nicholls

Mezinárodní realitně poradenská společnost Colliers International posílila svůj středoevropský tým. Do pozice ředitele pro oceňování nemovitostí a poradenství v regionu střední a východní Evropy byl v září 2010 jmenován Tim Nicholls. Rodilý Brit Tim Nicholls (43) přichází do Colliers International s rozsáhlými obchodními zkušenostmi v regionu střední a východní Evropy, které sbíral v konkurenčních poradenských společnostech King Sturge a DTZ. Hlavním úkolem Tima Nichollse bude další zvýšení tržního podílu Colliers International na trhu komerčních nemovitostí ve středoevropském regionu. Aktivity na trzích v České republice, Slovensku, Polsku, Maďarsku, Rumunsku a na Ukrajině bude koordinovat z kanceláře společnosti v Praze.

#####Jiří Eliáš šéfuje pobočkové síti AAABYTY.CZ

Jedna z největších realitních kanceláří v České republice, AAABYTY.CZ, má nového ředitele pobočkové sítě. Stal se jím Jiří Eliáš, který na nové místo přichází z pozice obchodního manažera mezinárodní investiční a developerské společnosti Ballymore Properties. V ní měl na starosti prodej rezidenční části multifunkčního projektu EUROVEA v Bratislavě. Třiatřicetiletý Jiří Eliáš absolvoval Ekonomickou fakultu na Vysoké škole báňské v Ostravě a také Kingsley High School v Michiganu. Před nástupem do realitní kanceláře AAABYTY.CZ zastával čtyři roky pozici ředitele pobočky v mezinárodní realitní společnosti Real-Treuhand Reality. Ve funkci nahradil Martina Ďuriše, který na pozici nastoupil v dubnu roku 2008.