Přestavba nádraží Praha-Bubny na novou čtvrť blíže k realizaci

Rada hlavního města Prahy schválila návrh zadání změny územního plánu, která by umožnila přestavbu železničního nádraží v Bubnech a přilehlého okolí. Tento pozemek, který je největším brownfieldem v centru Prahy, vlastní developerská společnost ORCO. Developer společně s městskou radou plánuje výstavbu bytů, kanceláří, obchodů, zdravotnických zařízení, ale jedná také o využití části tohoto území pro účely kampusu vysoké školy a pro kulturní události, uvedlo ORCO.

Součástí projektu s plánovanými investicemi v řádu desítek miliard korun je dále moderní vlakový přestupní terminál na Vltavské a velké množství zeleně. „Velice oceňujeme, že se nové vedení radnice rozhodlo pro tento krok, který znamená revitalizaci pozemku železničního nádraží Bubny, jež občanům přinese celkové oživení čtvrti svými jedinečnými projekty, rozsáhlou zelení a také lepším propojením Letné a Holešovic,“ komentuje ředitel developmentu Bubny Ogi Jakšič.

Toto rozhodnutí má být potvrzeno na dalším zasedání zastupitelstva. Podmínkou schválení změny je zpracování územní studie a posouzení vlivu změny na životní prostředí.