Realizace projektu The Park je u konce

Výstavba kancelářského projektu The Park o celkové ploše 190 tisíc m2 v Praze 11 skončila. Architektonický koncept celého komplexu měli na starosti Cigler Marani Architects.

Jedná se o jeden z nejvíce inovativních, nejúspěšnějších a největších kancelářských projektů v České republice, jehož autory jsou Jakub Cigler a Vincent Marani. Kancelářský areál The Park je jeden z největších svého druhu v České republice, tvoří ho 12 budov.

Díky své poloze u dálnice Praha-Brno-Bratislava-Budapešť/Vídeň a některým unikátním architektonickým prvkům je velmi dobře viditelný z velké dálky. Po celé délce přední části areálu vede organická stěna (Datum Wall), kterou vytvořili ve studiu Cigler Marani Achitects, aby sloužila jako protihluková bariéra a zároveň je to dobrý příklad využití ekologických technologií snižujících emise uhlíku, které vznikají při provozu areálu.

#####Pestrá paleta nájemců

V noci jsou budovy osvětleny barevnými reflektory, což vytváří zajímavý estetický efekt. Příjemné pracovní prostředí pak doplňují originálně řešené interiérové i venkovní zahrady a parky. Parkové plochy v okolí projektu jsou první veřejné parky, které v České republice vznikly od roku 1938. Strategické umístění areálu v jedné z nejdynamičtějších a nejvyhledávanějších obchodních lokalit v České republice a nadstandardní moderní kancelářské budovy doposud přilákaly velké množství významných společností, včetně: Accenture, Aral, Atlas Software, B. Braun Medical, BP, Castrol, Computer Associates, Danfoss, Dell, DHL, Eaton Electrics, EMC, Fujitsu Siemens, GE Money Bank, Haworth, IBM, InBev, Inmedio, M+W Zander, Ness, Nokian Tyres, Sita, Sony, SUN Microsystems, GE Fanuc, Fanuc Robotics, Fanuc Czech, Guidant, Honeywell, World Class, Canadian Medical Care, NestLingue, Sodexho a Zátiší Catering.

#####Flexibilní řešení kanceláří

Všechny objekty projektu jsou obklopeny velkým množstvím prakticky řešených ploch zeleně, pečlivě vybraných druhů stromů, rostlin a travin. Přírodní atmosféru dotváří všudypřítomné potoky, fontány a jezírka.

Zahradní nádvoří a vestibuly spojují budovy s okolním areálem a vytváří tak ojedinělý koncept kancelářského pracoviště. Nájemci mají k dispozici možnost maximálně využít flexibilního řešení kancelářských prostor.

#####Poloha v atraktivní čtvrti

The Park se nachází v Praze 4 - nejrychleji se rozvíjející obchodní lokalitě hlavního města s výbornou dopravní dostupností. Stanice metra Chodov je vzdálena pouhých 50 metrů a v těsné blízkosti areálu vede dálnice. Přilehlé nákupní a zábavní centrum Chodov patří k nejzajímavějším projektům svého druhu v Praze a spoluvytváří tak novou dynamickou čtvrť. Součástí parku je také jídelna s kavárnou, fitness centrum, trafika, zákaznické a prezentační centrum Sony, soukromé lékařské ordinace a centrum péče o děti.