Velká výzva pro Nymburk. Hraje o Final four

Na jeden z vrcholných zážitků tohoto roku se mohou těšit fanoušci basketbalu.

Nymburk se utká s Petrohradem ve čtvrtfinále prestižního Eurocupu. Přední ruský celek přivítají Středočeši v pondělí 19. března v pardubické aréně.

Pro Nymburk jde o dosud nejdůležitější zápas v sezoně. „Je to určitě zatím její vrchol, protože do čtvrtfinále Eurocupu se nedostáváme každý rok. Snažíme se na to co nejlépe připravit jak po sportovní, tak po organizační stránce,“ říká nymburský manažer pro mezinárodní soutěže Ondřej Šimeček.

V Pardubicích se hraje první zápas, druhý je na programu o osm dní později v Rusku. Vítěz vzájemného souboje postupuje přímo do Final four mezi nejlepší čtyři celky soutěže. „To by bylo samozřejmě skvělé, byl by to velký úspěch. Ale musíme mít na paměti, že Petrohrad je pořád favoritem,“ podotýká Šimeček.

Nymburk už ruský velkoklub v této sezoně jednou porazil, v domácím souboji VTB ligy vyhrál 74:73. V Petrohradu prohrál o sedmnáct bodů. „I proto nás Petrohrad nepodcení a dá si na nás pozor,“ předvídá Šimeček.

Podle něj jiné místo než pardubická hala nepřipadalo v úvahu. „Mohli bychom hrát třeba doma v Nymburce, ale chceme naplno využít zázemí a hlavně divácké kapacity, kterou nabízí pardubická hala. Spousta fanoušků chodí i z Pardubic a ti nymburští už jsou na cestování také zvyklí,“ říká nymburský funkcionář.

Fanoušci z Nymburka a Poděbrad navíc mohou zadarmo využít vlakového spojení do Pardubic.

Tým izraelského trenéra Ronena Ginzburga trápí menší zdravotní lapálie. „Máme problém především s podkošovými hráči, úplně v pořádku nebyl v posledních dnech Petr Benda a Drew Naymick. Ale věřím, že i kvůli důležitosti tohoto zápasu se všichni vyhecují a budou připraveni nastoupit,“ podotýká Šimeček.