Dušan Kütner: Na dovolené mrtví nevadí

Egypt

Egypt Zdroj: E15

V Egyptě napočítali stovky mrtvých demonstrantů, příznivců svrženého prezidenta Mursího. České cestovky ale zůstávají v klidu a dál hlásají, že situace v letoviscích zůstává bezpečná, a tedy storno zájezdů pouze dle běžných podmínek. O. K., brání svůj byznys, v Egyptě značně rozvinutý.

Otázkou je, co dnes láká do Egypta samotné turisty. Vědomí, že zatímco se koupu v moři, tak pět set kilometrů ode mne umírají obyvatelé dotyčného státu? To musí být dovolená! Přejeme dobrou chuť a dostatečnou teplotu u moře, které se poněkud symbolicky nazývá Rudé.

Média jsou u vytržení z toho, že ministr kultury v demisi a mistr jednodenních rozhodnutí Jiří Balvín si dovolil oslavit své šesté kulatiny na Žofíně za účasti politiků a celebrit. A dokonce se, považte, na fotografiích zveřejněných na všech možných serverech furt s někým objímá a usmívá se. Drzost, že. Média ale v tomto případě hrubě zklamala, neboť zveřejněné fotografie jsou až dětinsky nevinné. Žádné pokusy napít se panáka se svíčkou uvnitř, žádné tanečky rozevlátého ministra po boku rozjásaného exprimátora Pavla Béma či polonahých dívek. Nuda.

Letošním sportovním hitem je prý něco, co se jmenuje speed badminton, což je kombinace squashe, tenisu a badmintonu. Zrychlování je prostě trendy. Brzy se jistě dočkáme turbo-fotbalu (i když Barcelona jej již chvíli hrála), quick-házené či fast-hokeje. Autor sloupku jako milovník stolního tenisu se pak těší na super-ping-pong, při němž budou míčky létat tak rychle jako dopravní kapsle Elona Muska.