Jana Havligerová: Modleme se

southern baptist

southern baptist Zdroj: archiv

Nenadávejte na politiky, raději se za ně modlete, vyzývají čeští křesťané. Chtějí, aby lidé místo spílání projevovali reprezentantům státu stejnou lásku, jakou jim prokazuje Bůh.

Podle předsedy Křesťanské misijní společnosti Lubomíra Ondráčka má kampaň nazvaná Adoptuj si politika motivovat k modlitbě za konkrétní představitele partají, které rozhodují o směřování České republiky. No, zkraťme to. Modleme se, kdykoli pomyslíme na politiku. Po volbách už beztak nic jiného nezbývá.

Dosud senátor a zanedlouho poslanec Okamura už má kandidáta, který by ho měl nahradit v horní komoře parlamentu. Za svého nástupce v senátním obvodě Zlínsko jmenoval napajedelského lékaře Pavla Talaše.

Za Úsvit přímé demokracie nastoupí v doplňovacích volbách, které se uskuteční napřesrok v lednu. Talaš je otec Okamurovy přítelkyně a podle lídra Úsvitu by to měla být také jeho hlavní devíza: „Pro nás je rozhodující, aby naši voliči věděli, že můj nástupce není anonymní člověk vytažený z rukávu, ale naopak můj nejbližší člověk, na kterého se mohu stoprocentně spolehnout.“ Jasně, co je doma, to se počítá. Tomu by občané mohli rozumět.

Jana Nagyová, dnes Nečasová, byla vyloučena z ODS a mezi současnými i bývalými straníky to vyvolalo velké emoce. Pomiňme je, držme se faktů. Žena expředsedy ODS porušila stanovy strany tím, že nesdělila rodné buňce aktuální osobní údaje, například právě nové příjmení. To je opravdu fatální pochybení. Není ani divu, že akt vyloučení rozpálil Nečase do běla. Bohužel neodpustil si přitom označit Nečasovou-Nagyovou za oběť politického procesu. Je to rytíř smutné postavy.