Pavel Otto: Prostě miliardáři

předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula

předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula Zdroj: ctk

Bývalý odborářský boss Zavadil, toho času poslanec, se pře se současným předsedou ČMKOS Středulou kvůli návrhu na prudké zvýšení poslaneckých a senátorských platů. Zatímco socialista Zavadil by si klidně přidal, Středula tyto snahy označuje za neskutečný výsměch lidem.

„Připadá mi pokrytecké, když předseda odborové konfederace říká něco takového. Jeho plat je čtyřnásobkem průměrné mzdy, to přece není normální,“ kritizuje bývalého kolegu Zavadil. Asi proto, že na jeho postu tolik nebral. Do sporu se vložil šéf ANO Babiš.

Prý pracuje zadarmo a svůj plat ministra financí dává na podporu samoživitelek. Pěkně to Zavadilovi se Středulou natřel, chtělo by se zvolat. Kdyby si poctivě nashromáždili mnohamiliardový majetek jako on, nemuseli se teď hádat o platy a mohli rozdávat peníze chudým a potřebným. Prostě miliardáři by měli být pokud možno ve všech veřejných i jiných funkcích.
Postrach malých dětí, kárající Mikuláš s hartusícím rohatcem a svatouškovským okřídlencem, se blíží.

Tradice nezevšedněla, v půjčovnách kostýmů je o trojici opět velký zájem. Bohužel ve vládní koalici se kvůli nevinnému obyčeji strhla hádka. Premiér Sobotka navrhl, že se spolu s Babišem a předsedou lidovců Bělobrádkem přestrojí a vyrazí za dětmi, jakožto budoucími voliči.

Jenže na Babiše zbyl kostým čerta. Samozřejmě zcela logicky. Sobotka musí být Mikuláš, když řídí ministry, a Bělobrádek z titulu své stranické politiky zase anděl. Babiš je ale skálopevně přesvědčený, že by hravě zvládl všechny tři postavy. A klidně najednou.