Nová rubrika s cílem rozvíjet studenty v začínající kariéře

Charging Bull

Charging Bull Zdroj: Foto CC BY-SA 2.0: Sam Valadi

Když zadáte do Googlu heslo „jak se připravit na pohovor“, vyhledávač najde 133 tisíc výsledků, v případě jeho anglické obdoby dokonce téměř 23 milionů relevantních výsledků. Internet je přeplněný radami, jak napsat perfektní CV nebo jak zaručeně oslnit personalistu při pohovoru. Pravdou však je, že obecné informace typu přijít včas, elegantně oblečený a naučený odpovědět na pár obligátních otázek v současnosti zdaleka nestačí.

To hlavní, na co se při vší záplavě rad a motivačních článků zapomíná, jsou stěžejní vědomosti a dovednosti, které ve finále hrají tu největší roli. Když pomineme formální vzdělání, jsou to „znalosti navíc“, které mohou uchazeče během okamžiku katapultovat z průměru až do kanceláře vysněné firmy.

Rubrika Career si jako svůj cíl vymezila přinášet studentům taková témata, která by jim reálně pomohla zvýšit šanci uspět u pohovoru, rozvíjet se v rámci svého oboru a v karierních začátcích. Budeme se ptát recruiterů a HR specialistů předních finančních, konzultačních a právnických společností, jaké trendy aktuálně u pohovorů převládají, a zjišťovat jejich skutečné požadavky.

Budeme se věnovat otázkám, na které studenti permanentně hledají odpovědi – je dobrovolnická činnost skutečně zásadním ukazatelem v životopisu, je práce v korporátu opravdu tak špatná, jak se mnozí domnívají? Chceme předávat informace, které jsou pro studenty klíčové, a přesto panuje jejich zoufalý nedostatek.

Na rozdíl od jiných kariérních webů se zaměříme na informace získané přímo od odborníků. Formou rozhovorů se zástupci prestižních společností budeme zjišťovat ty nejautentičtější možné informace, které jsou ve skutečnosti relevantní. Záštita Deníku E15 nám nejen poskytuje zázemí a prostor na webové stránce, ale hlavně nezávislost na podpoře formou PR článků, díky které budou naše články objektivní a nezkreslené.

Každé pondělí a středu vyjde článek, který své téma pojme se vší důležitostí a předá skutečnou informační hodnotu. Můžete se těšit na témata doplněná o názory kompetentních profesionálů nebo samotné rozhovory s předními českými osobnostmi. To vše ušité na míru studentům.

První článek vyjde už tuto středu.

Martin Jindřich, šéfredaktor rubriky