Pod lupou: Proč akciové trhy tak dlouho vzdorovaly koronaviru

Video placeholde

Výroba v Číně se z velké části zastavila, světovou továrnu číslo jedna nakazil koronavirus. Smrtící nemoc narušila na Číně závislé globální dodavatelské řetězce. Akciové trhy by ale měly vůči této černé labuti, nečekané události se silným dopadem, zůstat poměrně odolné, byť první náznaky problémů se už i u nich začaly objevovat. Spolehnout se každopádně nejspíš nadále půjde na výkonnost technologických firem. Shodli se na tom hosté kulatého stolu Pod lupou, jenž uspořádal deník E15. Diskutovali odborníci ze společnosti Patria Finance: makléř Roman Koděra a akcioví analytici Martin Cakl a Branislav Soták.

Nákaza dnešní Číny koronavirem se často přirovnává k období po roce 2002, kdy „řádil“ SARS. „Čína dnes hraje mnohem dominantnější roli v celosvětovém HDP, z šesti procent se dostala na trojnásobek,“ připomíná Koděra. Obavy z vážných dopadů na obchod ale nemá. „Trh počítá s tím, že nevznikne pandemie. Finanční prostředky nebyly nikdy tak levné jako dnes, všichni se proto soustřeďují na akciové trhy. V popředí zájmu jsou technologické firmy,“ pokračuje Koděra.

„Růst akciových trhů je přisuzován dohodě Spojených států s Čínou, nezapomínejme ale ani na americkou centrální banku. Ta dodává na trh obrovský objem likvidity, asi šedesát miliard dolarů měsíčně. Trh masíruje i ECB, čínská vláda a centrální banka, paliva je tak zatím dostatek,“ vysvětluje Soták.

Příležitosti pro investory nabízí i pražská burza i přes to, že na ní obchodovaných zajímavých firem podle diskutujících rychleji ubývá, než přibývá. „Doporučujeme nakupovat Avast. Aféra s nakládáním s daty výhled titulu zásadně neovlivnila,“ tvrdí Cakl. Hlavní pozornost ale investoři i makléři upínají ke světovým technologickým lídrům. Jedním z nich je americká automobilka Tesla vizionáře Elona Muska. Její akcie se dostaly od října na trojnásobek. „Největší výrobce automobilů v Číně, Volkswagen, tam vyrábí a prodává dlouhá léta a s profitem. To se Tesle zatím nedaří. Akcionáři přesto koukají za horizont a počítají s tím, že Tesla ovládne trh s elektromobily. Trh se kouká daleko do budoucna,“ vysvětluje víru v relativně nevyzpytatelný titul Soták.

Zatímco Tesla představuje sázku na budoucnost, v loňském roce byly nejzajímavější investicí tituly v polovodičovém odvětví, říká Soták: „Roste datová náročnost ekonomiky i běžného života. Data musí někdo zpracovávat. Stále širší uplatnění nachází čipy, k nejvýkonnějším titulům za loňský rok patří polovodiče.“ Dalekosáhlé dopady sebou přinese i implementace sítí 5G, myslí si analytici Patrie. Ačkoliv jsou 5G sítě stále dost mladou technologií, už nyní lze na dění kolem ní vydělat. „V první řadě na výstavbě sítí. Sledujeme zajímavý boj o tržní podíl, do kterého se vložila americká vláda. Z bezpečnostních důvodů chce od zakázek odstřihnout čínský Huawei. A na to také sázíme – že bude byznys této firmy poněkud omezený,“ podotýká Soták.

„Počítáme také s tím, že dnes globálně saturovaný trh s mobily projde oživením, současné 4G přístroje budou vystřídány těmi s technologií 5G,“ dodává Soták. Do budoucna mají sítě 5G pomoci ekonomikám po celém světě. „Samořídícím autům to například umožní rychlejší komunikaci. To je pro vyhodnocení situace vozem v reálném čase klíčová věc. 5G je zajímavá i pro průmysl, například pro továrny, jejichž zařízení mezi sebou neustále komunikují,“ vysvětluje Cakl. A Koděra doplňuje: „Firmy, které provozují cloudová úložiště, budou díky 5G ještě více v popředí.“