Volební mapa 2023 pro prezidentské volby: Jak se volilo ve vaší obci?

Okrsková mapa volebních výsledků - Volby 2023

Okrsková mapa volebních výsledků - Volby 2023 Zdroj: ALEŠ LIGAS / ČSÚ

Skončilo druhé kolo prezidentských voleb. V podrobné mapě se můžete podívat, zda ve vaší obci zvítězil Petr Pavel nebo Andrej Babiš. Volební mapa zobrazuje jak dopadly volby ve všech volebních okrscích. Podle jejich zbarvení poznáte, který z kandidátů získal v okrsku nadpoloviční většinu hlasů.

Mapa zobrazuje konečné výsledky druhého kola prezidentských voleb.

Sečteno 100 procent okrsků.

Mapa obcí pro volby 2023 - 2. kolo

Mapa voleb: prezidentské volby 2023

Prezidentské volby se v Česku konají každých pět let. Miloš Zeman skončí ve funkci v březnu. Zvolen byl dvakát po sobě. Petr Pavel zvítězil v prvním kole voleb se ziskem 35,44 hlasů, druhý Andrej Babiš byl těsně druhý, když v prvním kole nasbíral 34, 99 procent hlasů. Volební účast přesáhla 68 procent. Jak vypadala mapa voleb po 1. kole? Bývalý generál bodoval v Praze, Středočeském, Libereckém, Královéhradeckém a Jihomoravském kraji. Andrej Babiš měl převahu v ostatních krajích v Čechách a na Moravě.

V druhém kole vítězí Petr Pavel už ve většině krajů. V Praze pro něj dokonce hlasovalo přes 75 procent obyvatel. Andrej Babiš vítězí jen v Moravskoslezském, Ústeckém a Karlovarském kraji.  

Po prvním kole zavítal Petr Pavel do Ostravy a Ústí nad Labem, na závěr kampaně promluvil v Praze na Staroměstském náměstí. V plánu měl bývalý generál návštěvu Příbrami, tu ale musel pro nemoc zrušit. Andrej Babiš vyrazil do Děčína, Brna, Liberece a Jablonce nad Nisou. Zrušil naopak plánovanou návštěvu Hradce Králové z bezpečnostních důvodů. Situaci pro druhé kolo prezidentských voleb monitorujeme a volební mapu budeme průběžně aktualizovat.

Eva Pavlová vs. Monika Babišová - Kdo bude první dáma České republiky?(VIDEO) 

Video placeholde
Pavlová vs. Babišová - Kdo se stane první dámou České republiky? • Videohub