Trh EET pokladen zeštíhlí, levná řešení si prý dříve či později vyberou svoji daň

Pokladní systém Storyous

Pokladní systém Storyous Zdroj: storyous

Účtenka
Účtenka
EET
EET
Pokladní systém Storyous
6
Fotogalerie

Úspěch je o tvrdé práci a nedostaví se přes noc, komentuje počátek konsolidace trhu dodavatelů EET pokladen společnost Storyous, která dodává: my jsme vám to říkali. První z firem zabývajících se pokladnami pro evidenci tržeb, pražská E.E.T. One, je totiž čerstvě v insolvenci a její klienti mají nyní jeden měsíc na to, aby se rozhodli, zda přestoupí k předvybrané konkurenci se zachováním stávajících podmínek anebo zvolí jiného dodavatele.

Vyplňuje se přesně to, před čím jsme varovali - dodavatelé systémů, kteří svůj produkt vyvinuli jen kvůli EET, nepřežijí. A stejně tak se do problémů dostanou ti, kteří přecenili své síly při “EET smršti”. Dolů je stáhnou náklady za obří marketingové kampaně i klientský servis,“ komentuje Storyous.

Jak praví staré anglické moudro: nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci a právě to je dle Storyous jedna z příčin problému těch, kteří si zvolili takové softwarové řešení, které bylo zdarma či za nějaký nízký poplatek. V delším období se jim totiž jejich šetřivost vymstí a tak či onak zaplatí. Klidně to může znamenat výměnu celého pokladního řešení a další tisíce korun utracených zbytečně.

A jaký je tedy recept na úspěch? Mít solidní produkt a nenechat se zlákat vidinou rychlého zisku. Získat a obsluhovat za každou cenu všechny klienty je spíš na škodu, potřeba je získat jen ty, kteří jsou ochotni zaplatit a starat se o ně. Kvalitní servis ale nestačí, na oplátku je třeba dostatek prostředků vložit zpět do vývoje a rozvoje produktu a kontinuálně na něm pracovat.