Škoda rozšíří výrobu převodovek, investuje 700 milionů

Převodovka DQ 200

Převodovka DQ 200 Zdroj: Skoda Auto

Škoda Auto rozšíří ve vrchlabském závodu v Podkrkonoší výrobu automatické převodovky DQ 200. Do výroby bude investovat zhruba 700 milionů korun, vznikne až 200 pracovních míst. Kapacita výroby těchto dvouspojkových převodovek tak v příštích 12 měsících vzroste z 1500 na dva tisíce denně. Ve výrobě ve Vrchlabí pracuje zhruba tisícovka zaměstnanců.

Závod ve Vrchlabí od roku 2012 vyrobil zhruba 640 tisíc převodovek DQ 200. Tento typ se používá ve škodovkách i dalších modelech koncernových značek, například volkswagenech. „Nové navýšení kapacity na 2000 převodovek představuje pro závod důležitý milník,“ říká člen představenstva Škoda Auto pro oblast výroby a logistiky Michael Oeljeklaus.

Vrchlabí je pro Škodu důležité růstové strategie

Člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast personalistiky Bohdan Wojnar považuje závod ve Vrchlabí za jeden z pilířů růstové strategie automobilky. „Plánovaná opatření ukazují, že umístění výroby převodovek DSG do Vrchlabí bylo správné,“ řekl Bohdan Wojnar.

Ve společnosti Škoda Auto pracuje v České republice zhruba 25 tisíc zaměstnanců, většina z nich ve výrobě. Dalších zhruba 150 tisíc zaměstnanců pracuje u dodavatelů. Automobilka provozuje v České republice tři výrobní závody: hlavní závod v Mladé Boleslavi a závody v Kvasinách a ve Vrchlabí.