Škoda se zbavila čtyř vysokých manažerů. Nechce říci proč

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Autorevue.cz

Čtyři manažeři automobilky Škoda Auto, kteří byli zodpovědní za prodej aut v Česku, skončili na svých pozicích. Automobilka nechce sdělit důvody jejich odchodu. Množí se kvůli tomu spekulace.

Ve funkci skončil Petr Pečenka odpovědný za prodej škodovek na českém trhu. Své pozice museli podle serveru iDnes.cz opustit i vedoucí prodeje nových vozů Martin Feller, vedoucí zákaznického centra Pavel Hladík a šéf dealerské sítě Pavel Kolář.

Mluvčí automobilky Jozef Baláž konec čtyř manažerů ve funkci potvrdil, personální záležitosti ale Škoda více nekomentuje.

„Celkem čtyři manažeři prodejní organizace Škoda Auto Česká republika od 1. října 2013 přestali vykonávat své funkce, jejich pracovní poměr se společností Škoda Auto i nadále trvá. V tomto případě jde o čistě personální záležitost, a proto prosíme o pochopení, že ji nebudeme dále komentovat,“ sdělil Baláž.

Nečekaný odchod vyvolal vlnu spekulací. „Byla to kombinace více faktorů, už přetekla s některými chybami trpělivost. O tom, že bude dobré září, se vědělo už před dvěma měsíci podle stavu objednávek, to s tím nemá žádnou souvislost,“ řekl serveru vysoce postavený zdroj z automobilky.

V České republice prodeje automobilky v září meziročně stouply o více než 20 procent na 5600 vozů. Automobilka letos představila osm nových nebo přepracovaných modelů. Do roku 2018 chce zvýšit počty dodávek zákazníkům minimálně na 1,5 milionu vozů ročně.