Tesla už nabízí rezervace na Model 3. Majitelé Modelu S mají přednost

Továrna automobilky Tesla

Továrna automobilky Tesla Zdroj: Steve Jurvetson, Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Koncem března bude oficiálně představen Tesla Model 3, třetí automobil z produkce kalifornského výrobce eletromobilů Tesla Motors. Automobilka už spustila možnost rezervací. Stávající zákazníci a zaměstnanci firmy dostali přednost.

Model 3 má mít údajně dojezdovou vzdálenost 320 kilometrů (současný Model S má 400 kilometrů). Oproti Modelu S bude ale lákat na poloviční cenu, a to 35 tisíc dolarů (zhruba 895 tisíc korun). První dodávky vozů mají začít na konci roku 2017.

Automobilka spustila minulý pátek rezervace na nový vůz, a to i přesto, že nový elektromobil bude oficiálně odhalen až o dva týdny později, konkrétně 31. března 2016. Všech 15 tisíc zaměstnanců Tesla Motors dostalo v této souvislosti možnost zarezervovat si vůz přednostně. Řada zaměstnanců tak učinila, jak tvrdí electrek.co.

Speciální nabídku dostali také stávající majitelé Tesly. „Jako současný vlastník, který podpořil Teslu na cestě za jejím cílem, vaše rezervace na Model 3 má prioritu,“ rozeslala automobilka maily všem svým dosavadním zákazníkům.

Get the details on making your Model 3 reservation

Zveřejnil(a) Tesla Motors dne 21. březen 2016