Albatros koupil Palmknihy, stává se dominantním hráčem na trhu s elektronickými knihami

Václav Kadlec má jako generální ředitel a předseda představenstva komplexní odpovědnost za fungování, rozvoj, expanzi a za růst celé skupiny Albatros Media.

Václav Kadlec má jako generální ředitel a předseda představenstva komplexní odpovědnost za fungování, rozvoj, expanzi a za růst celé skupiny Albatros Media. Zdroj: Repro Strategie (Anna Vackova)

Václav Kadlec je autorem více než deseti naučných knih z oblasti IT.
Václav Kadlec
Nejprodávanější e-knihy v roce 2012 na serveru Palmknihy.cz
4
Fotogalerie

Skupina Albatros pokračuje v expanzi. Po letošním odkoupení portálu E-reading.cz a aktuálním nákupu Palmknih expanduje na trhu s elektronickými knihami.

Společnost Albatros Media pokračuje v expanzi. Dohodu o převzetí 100% podílu ve společnosti Palmknihy podepsala v pondělí 24. října. Po zářijové akvizici portálu E-reading.cz a aktuálním nákupu vedoucího českého prodejce elektronických knih se Albatros stává dominantním hráčem na trhu s elektronickými knihami.

„Český trh s elektronickými knihami trpí výraznou roztříštěností. Množství prodejců, kteří na něm působí, je s ohledem na jeho omezenou velikost příliš vysoké, navíc každému z nich v prodejním portfoliu chybí značná část celkové nabídky. To poškozuje trh jako celek, protože zákazníci marně hledají tituly u jednoho prodejce,“ vysvětluje generální ředitel Albatros Media Václav Kadlec důvody, které vedly ke koupi společnosti Palmknihy.

„Věřím, že z transakce budou těžit všichni účastníci českého trhu s e-knihami. Čtenáři elektronických knih získají nejširší nabídku a dočkají se rozvoje webového portálu a dalších služeb,“ dodává Kadlec.

I přes plánovanou budoucí fúzi obou firem bude Albatros Media nadále provozovat obě značky samostatně na jejich současných webových stránkách www.palmknihy.cz a www.ereading.cz. „Palmknihy jsou nejstarším prodejcem elektronických knih v České republice. Rozhodli jsme se spojit své síly se skupinou Albatros Media s cílem stát se společně jasnou jedničkou v distribuci elektronických knih,“ říká dosavadní jednatel společnosti Palmknihy Adam Blecha.

„Český trh s elektronickými knihami dosahuje podle dostupných odhadů obratu 80 až 100 milionů korun ročně a v současné době se na něm pohybuje šest velkých a několik dalších menších prodejců,“ uvádí Veronika Sonnková z Albatrosu. Vedle Albatrosu a jím vlastněných společností jsou dalšími velkými hráči na trhu s elektronickými knihami Kosmas a Alza.