Anděl Páně 2 přepsal historické tabulky

Anděl Páně

Anděl Páně Zdroj: kviff.com

Jiří Strach, režisér
Jiří Strach
Jiří Strach, režisér
Jiří Strach, režisér
Jiří Strach, režisér
14
Fotogalerie

Na pohádku Jiřího Stracha přišlo za první čtyři dny do kin více než 188 tisíc diváků. Režisér si na úspěch snímku dokonce vsadil.

Češi milují Anděla Páně 2. Pohádka Jiřího Stracha zaznamenala nejlepší start českého filmu v tuzemských kinech moderní doby. Podle dat Unie filmových distributorů vánoční pohádku od čtvrtka do neděle navštívilo přes 188 tisíc diváků. Tím Strachova novinka překonala dosavadního lídra historických tabulek Babovřesky o téměř 50 tisíc diváků. V tržbách se pak pohádka také dostala na první místo žebříčku českých premiér s více než 25 miliony korun. Babovřesky v roce 2013 za premiérový víkend utržily 20,2 milionu korun. Včetně předpremiér snímek již navštívilo více než 208 tisíc diváků, samotný distributor Falcon uvádí dokonce 222 tisíc diváků.

„Jedním slovem to je zázrak,“ reagoval Jiří Strach. „Diváci nad českým filmem naštěstí nezlomili hůl. Chtějí se nechat obejmout a pohladit lidskostí, laskavostí a humorem. To jim Anděl Páně 2 dává. Jsem nesmírně dojat z toho, kolik jsme dokázali potěšit lidí. A to není práce jen moje, ale celého týmu: Trojana, Dvořáka, Epsteina... prostě všech,“ dodal režisér.

V rozhovoru pro E15 Strach prozradil, že by byl rád, pokud by celkový návštěvnost překonala hranici 200 tisíc diváků. Dokonce si na to vsadil u sázkové kanceláře, kurz na výhru byl 1,7.

Česká pohádka se dostala také do celkové desítky nejúspěšnějších premiér českých kin. Té vládnou zahraniční, především hollywoodské trháky. Na prvním místě neochvějně zůstává loňský hit Padesát odstínů šedi s 256 tisíci diváků. Z pohledu tržeb pak nejúspěšnější start měla sedmá epizoda ságy Star Wars, jež téměř přesně před rokem za první víkend v kinech utržila 37,3 milionu korun.