Vlastník televize Nova zvažuje prodej firmy

TV Nova

TV Nova Zdroj: profimedia

Ilustrační foto
tv nova
3
Fotogalerie

Vedení mediální společnosti Central European Media Services uvažuje o prodeji části nebo celé firmy. Vlastník české televize Nova to v pondělí uvedl v tiskové zprávě. Akcie společnosti v reakci na oznámení rostou na pražské burze i na americkém Nasdaqu.

Firma zvažuje fúzi s jiným strategickým partnerem, prodej části nebo celé společnosti, rekapitalizaci nebo pokračování stávajícího fungování. O osudu CME má rozhodnout zvláštní výbor.

„CME vlastní unikátní soubor aktiv a má bezkonkurenční vedoucí postavení na některých nejrychleji rostoucích mediálních trzích v Evropě. Po pěti letech rychlého růstu a oddlužování společnost nikdy nebyla v lepší formě. Pevně věříme, že nyní je ten správný čas provést tento strategický přezkum,“ uvedl předseda představenstva CME John Billock.

V České republice provozovatel TV Nova zvýšil výnosy o 11,9 procenta na 233,99 milionu dolarů (5,3 miliardy korun). Hrubý provozní zisk stoupl o 14 procent na 94,6 milionu dolarů (2,1 miliardy korun).

Součástí CME je společnost CET 21, která je držitelem licencí na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova International. Vedle České republiky má CME aktivity na Slovensku, v Rumunsku a v Bulharsku.