Běžný účet pro každého. Jak ho založit online?

Zdroj: pixabay.com

Platby v hotovosti jsou v posledních letech na ústupu. A není se čemu divit. Lidé stále více využívají předností a možností bankovních účtů. To znamená, platí bezhotovostně, ať už svou platební kartou nebo skrze chytrý telefon a hodinky. Pokud se chcete z papírových peněz přesunout také k těm virtuálním, budete potřebovat bankovní účet.

Založení účtu online Doba jde neustále kupředu, což lze pozorovat v mnoha oblastech. Bankovní sektor není žádnou výjimkou. A právě proto je dnes možné založit si běžný účet online. Tedy na internetu bez nutnosti chodit na pobočku bankovní společnosti. Tato varianta s sebou pochopitelně nese řadu výhod:

  • šetříte svůj drahocenný čas,
  • vše vyřídíte elektronicky,
  • ve výsledku ušetříte i peníze.

Založení běžného účtu, to je pár kliknutí myší, doložení totožnosti a je hotovo. Všechny procesy jsou realizovány online. Účet je obvykle založen do následujícího pracovního dne, takže jej můžete plnohodnotně využívat velice brzy.

Vyberte si vhodný běžný účet

Každá banka má ve svém portfoliu běžný účet. Výběr je tedy více než bohatý. Možná právě proto byste si měli důkladně rozmyslet, u koho si bankovní účet vlastně založíte. Praktické je srovnání vícero účtů naráz. Ideálně na jednom jediném místě, kde budete mít vše potřebné před očima. Srovnání běžných účtů nabízí třeba portál půjčka.co. O bankovních účtech jednotlivých bank se můžete dozvědět mnohé:

  • nabídka okamžitých plateb,
  • možnost kontokorentu,
  • poplatky za vedení účtu,
  • typ platební karty.

Nutno podotknout, že většina bank v současnosti nabízí svým klientům účet zdarma, popřípadě po splnění základních podmínek.

pixabay.com

Získejte i spořicí účet zdarma

U běžného účtu samozřejmě nemusíte zůstat. Pokud na něm budete mít uloženo více finančních prostředků, je vhodné je někde zhodnocovat. To běžné účty až na nějaké výjimky zkrátka neumí. Právě díky tomu byste měli využít spořicí účet zdarma. I ten je nabízen mnohými bankovními domy a nabízí několik výhod:

  • je bez poplatku,
  • peníze máte ihned k dispozici,
  • pojištění vkladu do výše až 100 000 EUR.

Když to nic nestojí, proč to tedy nevyužít? Spořicí účet stejně jako běžný účet můžete spravovat prostřednictvím mobilního a internetového bankovnictví. Tyto služby jsou zdarma stejně, jako okamžité převody mezi jednotlivými účty. Některé banky dokonce nabízí automatický převod peněz mezi spořicím a běžným účtem dle nastavených pravidel.

Přejděte od běžného účtu k výhodné půjčce

Výběr bankovní společnosti při zakládání účtu může samozřejmě hrát roli i z dalšího úhlu pohledu. Někdo už může dopředu pomýšlet na to, že si v budoucnu vezme úvěr odpovídající velikosti. Takže, když budete již nějakou dobu zákazníkem takové banky a na běžný účet vám bude chodit výplata, jistě k tomu bude přihlíženo při schvalování žádosti. Mnohdy se můžete vyhnout i některým administrativním procesům.

Když si v dnešní době budete chtít vzít výhodný úvěr, pak byste měli přihlížet hned k několika důležitým parametrům:

  • výše půjčky,
  • celková doba splatnosti,
  • velikost úrokové sazby.

Srovnání hraje zásadní roli Ať už se pustíte do hledání běžného účtu, spořicího účtu nebo dokonce výhodné půjčky, nikdy nepodceňujte srovnání jednotlivých produktů. Právě porovnání je cestou k tomu nejlepšímu na trhu, potažmo k ideálnímu řešení šitému na míru vašim potřebám. Jak už zaznělo v úvodu tohoto článku, praktickým pomocníkem se vám v tomto směru stane portál půjčka.co. Vše na jednom místě, pravidelně aktualizované, snadno dostupné a zdarma.

Pokud se rozhodnete pro jakýkoliv z výše uvedených produktů, vždy se můžete spolehnout na to, že jeho založení nebo žádost o něj provedete online. Tzn. z pohodlí domova a bez starostí.