3 chytré tipy, jak zvýšit cenu nemovitosti rekonstrukcí

3 chytré tipy, jak zvýšit cenu nemovitosti rekonstrukcí

3 chytré tipy, jak zvýšit cenu nemovitosti rekonstrukcí Zdroj: MAXIMA REALITY, s.r.o.

Chystáte se rekonstruovat byt? V dnešní době, kdy ceny materiálů a stavebních prací letí nahoru, je dobré si promyslet, jaká investice se vyplatí a přinese vám zhodnocení i pro případný prodej v budoucnu. Na co pamatovat, abyste nešlápli vedle? Odborníci z Maxima Reality pro vás na základě svých zkušeností připravili 3 tipy.

1. Kvalita nikdy nevyjde z módy

Při plánování změny interiéru myslete na to, že méně je někdy více. Výrazné barvy nábytku, doplňky a extravagantní povrchy jsou sezónní záležitostí, kterou obchody chrlí podle aktuálních trendů s železnou pravidelností. Odolejte nutkání pořídit si zařízení trvalejšího charakteru ve výrazném stylu. Vkus je vrtkavá věc a obložení v exotickém marockém designu nemusí jako dobrý nápad připadat ani vám za pět let, ani případným kupujícím hledajícím domov, který si chtějí zařídit po svém. Navíc cenu může občas i snížit. Vsaďte raději na kvalitu a minimalismus. Přírodní materiály a jednoduché vzory budou ideálním základem doplňky, kterými můžete neutrální základ oživit a dát průchod kreativitě. 

2. Pracovna je nutnost

Poslední dva roky výrazně proměnily způsob, jakým pracujeme. I ve firmách, kde práce z domova nebyla standardem, je nyní home office běžnou záležitostí. Domácí pracovní místo se prostě stává v 21. století nezbytností. Myslete na to, když budete plánovat rekonstrukci. Nemáte luxus samostatné pracovny? Nevadí – i u malých bytů se dá vymyslet funkční kout třeba v rohu ložnice nebo kuchyně, který se přes den promění v kompaktní kancelář. Důležité je k pracovnímu stolu pořídit kvalitní ergonomickou židli a nezapomenout na dostatečné osvětlení.

3. Chytrá domácnost 2.0

Internet věcí je žhavým trendem, který se dostává stále častěji i do českých domácností. Vybavení chytrými technologiemi, které zvyšují komfort a kvalitu bydlení, může zvednout hodnotu vaší nemovitosti až o 20 %. Tepelné termostaty, klimatizace, napojení spotřebičů na výhodný noční tarif, centralizované topení nebo osvětlení ovládané přes aplikace jsou nadstavbou, na kterou v případě prodeje slyší hlavně náročnější klientela. Není třeba zařizovat vše, stačí například příprava na instalaci těchto zařízení a nachystané rozvody kabelů. Je to výhodná investice i pro vás, protože do budoucna můžete ušetřit náklady na provoz a zajistit příjemnější bydlení. A to se počítá.

Pokud rekonstrukci naplánujete chytře, bude cestou, jak zvýšit kvalitu bydlení, kterou oceníte nejen vy, ale i zájemci, kteří si při koupi nemovitosti rádi připlatí. Chcete zjistit cenu svého bytu nebo domu? Využijte zdarma online odhad nemovitosti Maxima Reality.