Deset vodítek, které vás dovedou na správnou stopu k nejlepšímu mzdovému systému

Zdroj: Depositphotos

Nemusíte být detektiv, abyste vypátrali řešení. Vydejte se s námi po stopách nejostřílenějšího personálně mzdového systému, který vaší společnosti zjednoduší každodenní fungování a vyhoví všem vašim individuálním potřebám. Přinášíme vám přehled deseti nejdůležitějších háčků, na které byste při hledání toho nejlepšího programu mohli narazit. Tak pěkně popořádku.

Musíte si rozumět

Má provozovatel na webu přehled řešení nejčastějších otázek a problémů? Zjistěte, jestli k programu existuje srozumitelná dokumentace a nápověda.

Ovládnete ovládání?

Přesvědčte se, jestli je program strukturovaný a má takovou logiku, která je i vaší logikou. Je přehledný a má intuitivní ovládání? Jestlipak si v něm můžete výstupy připravovat sami podle potřeby? Zvládá v pohodě komunikaci s institucemi?

Hot linka, která nevychladne

Perfektně proškolená, a především dostupná linka je základ. Můžete se na dodavatele obrátit telefonicky nebo e-mailem? Jaká je jeho provozní doba? A co doba reakční? Kolik vás zákaznická podpora bude stát?

Legislativa všemi deseti

Další zcela zásadní položkou, u níž je třeba se zastavit, je rychlost a složitost implementace veškerých legislativních změn. Ta by totiž měla být automatická a naprosto pohotová. Sleduje dodavatel dění? A jak rychle zvládá novinky zapracovat?

Program, který sluší všem vašim přednostem

Program by neměl být ušitý horkou jehlou a vynechávat důležité položky, které vaše firma ke svému chodu potřebuje. Zjistěte, jestli je možné vybraný program upravit na míru podle vašich potřeb. Kolik času to zabere a na kolik vás to vyjde? Nabízí dodavatel také více variant nákupu, jako například on premise, cloud či SaaS?

Nedobytný trezor, nebo ledabyle zamčená vrátka?

Dalším schůdkem k dokonalému mzdovému programu je zabezpečení. Víte, jak budou vaše data chráněna? Umožňuje program varianty přístupových práv podle uživatelů? Garantuje vám návaznost v případě změny uživatele, například při změně účetní?

Pořádná školení na denním pořádku

Zásadní otázka. Tedy tři. Nabízí dodavatel pravidelná školení? Bude vás průběžně informovat o novinkách? A kolik to vše bude vaši firemní peněženku stát?

Cena pro vítěze

Když objevíte dodavatele, který vám toto vše nabídne, máte téměř vyhráno. Gratulujeme, postoupili jste k té nejdůležitější otázce. Jaká je cena? Jaké jsou náklady na licence, implementace a další služby? Je nutné systém koupit, nebo je možné si ho od dodavatele třeba jen pronajmout?

Kořeny, ze kterých se dá růst

Nahlédněte, kdo za programem stojí a jaké má zázemí. Otázka je tedy jednoduchá. Je daná společnost stabilní, perspektivní a spolehlivá? A hlavně, rozvíjí se?

Zkušený vyhledává zkušené

Reference mají schopnost mluvit. Zajímejte se o to, jakou má dodavatel na trhu pověst. Má dostatečné zkušenosti s implementací a provozováním systému u společností podobného zaměření a velikosti, jako je ta vaše?

Podívejte se na mzdový systém NUGGET SW, který splňuje všech 10 bodů.