Nejlepší doba pro investice

Zdroj: Unsplash

Kdy je ta nejlepší doba k investování či obchodování na burze? Dnes, za měsíc nebo za rok? Každé období má své pro a proti. Ani současná situace se na první pohled nezdá být vhodná, ale co když to je právě naopak?

Aktuální celosvětová krize nahrává do karet spíše pesimistickému přístupu spravování financí. Vlivem veškerého dění máme tendence spíše šetřit než investovat. Otázkou však je, zda činíme dobře. Jestli bychom naopak neměli začít investovat a tím se lépe zajistit na budoucnost.

Jsme opatrní. Přemýšlíme o tom, kam peníze uložíme, aby vydělávaly. Oblíbené jsou spořicí účty, penzijní připojištění nebo stavební spoření. Představují poměrně jednoduchou formu zhodnocování peněz. Ovšem, úroky jsou poměrně nízké, a tak roční výnos není nijak vysoký.

Veškeré spoření, případně pojištění je navíc závislé na inflačním růstu. A ten je neúprosný. Uložené peníze tak ztrácí hodnotu. Je načase zvažovat i jiné možnosti. Třeba právě investování nebo obchodování na burze.

Díky vyspělé technice se již nemusíme obracet na burzovní makléře. Můžeme začít sami. Samozřejmě, že bez přípravy by to nešlo. Podporu nabízí například metatrader 5. S ním bude naše počínání o poznání snazší.

MetaTrader 5 představuje speciální aplikaci, jež nás provede burzovním světem.  Jedná se o  obchodní platformu sdružující všechny potřebné pomocníky na jednom místě. Tato platforma spojuje pokročilé technologie, sleduje aktuální dění na burze, umožňuje realizovat informovanější obchody a současně využívat více příležitostí.

Na mt5 můžeme začít s malou investicí. Platforma funguje na principu kopírování strategií obchodníků nebo sdílení zkušeností s neustále rostoucí komunitou obchodníků a investorů. Stačí si vybrat způsob investování vlastních prostředků. Každý pohyb investic je hlídán, a to díky pokročilým funkcím. Nezbývá, než se zaregistrovat a vytvořit si účet.

Na virtuálním účtu si obchodování můžeme vyzkoušet. Šance, že po zaškolení na demo verzi, bez vkladu obrátíme začáteční zůstatek na několikanásobně větší sumu, je poměrně slušná.

Díky mobilní aplikaci MetaTrader 5 můžeme obchodovat kdykoliv a odkudkoliv z celého světa i sledovat historii a aktuální tržní situaci.

Aplikace podporuje systémy "netting" i "hedging", tedy buď možnost otevření pouze jedné obchodní pozice v libovolném směru pro jeden instrument, nebo libovolný počet otevřených pozic v různých směrech na jednom nástroji (snižuje riziko nepříznivých pohybů cen u otevřených pozic).

MetaTrader 5 vytváří jedinečné místo pro nákup obchodních robotů, indikátorů a jiných aplikací s vysokou úrovní zabezpečení včetně výběru i z velkého počtu softwaru zdarma.

Možná tedy přišel čas přehodnotit přístup ke spravování rodinných úspor a začít investovat.