Potřebujete půjčit? Víme, jaká půjčka vám pomůže z finančních problémů

.

. Zdroj: Dollar Photo Club

Půjčky představují snadné a rychlé řešení, jak se dostat k penězům. Pro řadu lidí jsou vysvobozením z tíživé finanční situace, bohužel mnohým dokážou zlomit vaz a dostat je do ještě větších problémů. Pokud si ale vyberete vhodnou půjčku, máte našlápnuto správným směrem.

Na úvěrovém trhu je celá řada půjček, některé jsou bankovní, jiné nebankovní, některé krátkodobé, jiné dlouhodobé. Pokud zvažujete zadlužení je dobré se v dělení úvěrů vyznat, ať si nesjednáváte spotřebitelský úvěr na rekonstrukci koupelny.

Půjčka s nulovým úrokem se může vyplatit

Potřebujete-li rychle překlenout nedostatek financí do výplaty, je vhodné se poohlédnout po levném úvěru. Ideální volbou mohou být nebankovní půjčky typu mikroúvěr nebo bezúročný úvěr, za který nezaplatíte nic navíc, pokud ho tedy včas splatíte. To samé platí o kreditní kartě, která také nabízí možnost půjčit si peníze s nulovým úrokem díky bezúročnému období. V obou případech je ale nutné si být stoprocentně jistý, že další měsíc budete mít peníze na úhradu splátky, jinak vás čeká nemalé zúročení.

Rozpočet zatíží nový výdaj

Pokud je váš finanční problém dlouhodobějšího rázu a víte, že do dalšího měsíce na tom s penězi lépe nebudete, pak může přijít vhod spotřebitelská půjčka, kontokorent,půjčka bez doložení příjmu nebo půjčka bez registru. Avšak pozor, ani úvěr nemusí být v takové situaci všespásný. Je totiž nutné pamatovat na to, že do finančního plánování je nutné zahrnout nový výdaj v podobě měsíční splátky. Pakliže se tak nyní potýkáte s nedostatkem peněz, dobře si propočítejte, zda váš rodinný rozpočet náklad navíc zvládne.

Dlouhodobý úvěr není pro každého

Potřebujete půjčit statisíce až miliony? Pak vám pomůže dlouhodobá půjčka, ta nemusí být jen jako hypotéka určena na bydlení, dlouhodobým úvěrem lze financovat i nebytové účely. Výhodou dlouhodobých dluhů je doba splatnosti, která může dosahovat až 30 let, a úroková sazba, která se pohybuje v nižších číslech na rozdíl od krátkodobých mikroúvěrů. Do velkých půjček ale není radno jít, když s penězi nevycházíte, úvěry typu hypoték jsou vhodné jen pro ty, kteří peníze mají, i přestože to zní jako paradox.

Úvěru není nutné vždy říkat ne, je ale zapotřebí dobře zvážit, jaký typ dluhu si chcete sjednat, na co si ho chcete sjednat a zda budete mít na splácení. Jedině poté může být půjčka dobrým řešením, které pomůže i z nenadálého výpadku příjmů. Zapomeňte na unáhlená rozhodnutí a dluh dobře promyslete, do budoucna pak pro vás nemusí znamenat jen nutné zlo, ale i dobré zhodnocení financí nebo skvělou příležitost, jak se dostat z finančního dna.