Úročení běžného účtu ukončí i MaxBanka

.

. Zdroj: dotFOX s.r.o.

Úročení běžných účtů není v posledních letech příliš obvyklé. MaxBanka byla takovou pomyslnou výjimkou. I její výjimečnost v tomto směru nabývá konce. Po novém roce skončí s úročením také ona.

Ještě před pár lety bylo úročení běžných bankovních účtů u některých bank naprostou samozřejmostí. Ostatně, mnohé z nich se prostřednictvím této služby navíc snažily nalákat nové klienty. Postupem času však takovému trendu odzvonilo. Jedinou bankou, která vytrvala byla MaxBanka. I tomu je ale konec.

MaxBanka končí s úročením běžného účtu

Jen pro připomenutí je vhodné zmínit, že to byla právě MaxBanka nabízející úročení zůstatkové částky až 4,61 % ročně. Takový úrok mohly jiné běžné účty této bance jistě závidět. Jenže, tento trend se bohužel chýlí ke konci. Dokazuje to pokles úrokové sazby, s níž MaxBanka přišla.

  • Od září 2023 je to 0,5 %
  • Od 9. ledna 2024 je to 0 %

Od příštího roku tak nebude na trhu existovat žádná bankovní společnost, která by vám zhodnotila peněžní prostředky na běžném bankovním účtu. Pokud se však obáváte, že vám peníze bude závratným tempem sžírat inflace, nezoufejte. Tento ukončovaný benefit MaxBanky totiž lze nahradit zcela jinými adekvátními bankovními produkty.

Zkuste využít spořicí účet

Ano, mnozí jistě správně tuší, že výše popisovaná cesta vede skrze spořicí účty. Ty jsou v dnešní době hodně populární a nabízí ještě vyšší zhodnocení peněz, než jaké měla na běžném účtu MaxBanka. Příjemný je také fakt, že spořicí účet si můžete založit velice jednoduchou cestou, a to bez nutnosti navštěvovat pobočku konkrétní banky.

  • Vyplníte online žádost.
  • Prokážete se osobními doklady.
  • Vše zrealizujete elektronicky na dálku.

Založení spořicího účtu vám zabere jen několik málo minut. K triviálnosti celého procesu se pak nemá cenu vyjadřovat. Pokud se rozhodnete využít spořicí účet, jistě vám přijdou vhod informace o výhodách tohoto typu účtu.

Výhody a benefity spořicího účtu

Mezi největší přednosti spořicích účtů patří fakt, že peníze na nich uložené a zhodnocované máte neustále k dispozici. Neexistují žádné výpovědní lhůty a podobné věci. Konkrétní částku si můžete obratem převést na svůj běžný účet a zde s ní budete pohodlně disponovat.

  • Spořicí účty jsou bez poplatků.
  • Pojištění vkladů je do výše až 100 000 EUR.
  • Není stanoven minimální vklad.

Příjemná je také správa finančních prostředků na spořicím účtu. V dnešní době v podstatě už každá bankovní společnost nabízí svým klientům internetové a mobilní bankovnictví. Ke svým penězům se tak dostanete obratem a odkudkoliv, kde se připojíte k internetu.

Počítat byste měli snad jenom s tím, že úroková sazba na spořicím účtu se vždy vztahuje ke konkrétní částce. Vyšší sumy jsou úročeny menším, popřípadě nulovým úrokem. Nic vám ovšem nebrání v tom, rozložit si své úspory na více spořicích účtů u různých bank.

Nic jako garance neexistuje

Prostřednictvím běžného účtu MaxBanka, který si mimochodem můžete založit na internetovém portálu https://www.maxbanka.eu/ jste se mohli přesvědčit o tom, že nic jako dlouhodobé garantování úrokových sazeb, potažmo zhodnocení neexistuje. Ani spořicí účty nemají dlouhodobě vysokou úrokovou sazbu. Ta se vždy odvíjí a upravuje podle úrokových sazeb na trhu, inflace a ostatních faktorů. Jde tedy o omezenou záležitost na danou dobu. Na druhou stranu, lepší něco nežli nic a alespoň minimální úrok vám spořicí účty vždy nabídnou.

Pokud tedy patříte k majitelům běžného bankovního účtu od MaxBanky, neberte zrušení úročení zůstatkové částky příliš vážně. Pokud nechcete, aby vaše úspory ztrácely na hodnotě, potom si založte spořicí účet a máte po starostech.