ČSOB přejde příští rok na digitální bankovnictví

ČSOB

ČSOB Zdroj: profimedia.cz

ČSOB
Nový koncept poboček ČSOB podle Studia SAD
Nový koncept poboček ČSOB podle Studia SAD
Nový koncept poboček ČSOB podle Studia SAD
5
Fotogalerie

ČSOB se již příští rok kompletně zbaví podepisování papírových smluv. Nyní v tzv. bezpapírovém režimu funguje v případě retailových zákazníků celá pobočková síť ČSOB a Poštovní spořitelny a v pilotním provozu je firemní bankovnictví.

 

V digitalizované formě se každý měsíc zpracovává přibližně 300 tisíc dokumentů. Trend digitalizace umožňuje obsluhovat klienty i mimo pobočky banky. Bankéři tak mohou vybrané produkty a služby klientovi poskytnout na osobní schůzce například v jeho firmě nebo v domácnosti.

„ČSOB se začala věnovat digitalizaci smluv v roce 2014. Celý proces je velmi jednoduchý. Klientský pracovník připraví potřebné dokumenty u sebe na počítači a zákazník se s nimi seznámí na tabletu, na kterém pak smlouvu rovnou podepíše speciální tužkou. Podpis je zašifrován a automaticky se stává nedílnou součástí dokumentu. Podepsané dokumenty mají klienti ve svém elektronickém bankovnictví a stejně tak banka má všechny dokumenty v digitální podobě a kdykoli dostupné,“ vysvětluje uvedl Marek Ditz, člen představenstva ČSOB.

Na všech pobočkách skupiny ČSOB byly díky zavedení digitalizace zrušeny doposud nezbytné prostory pro skladování papírové dokumentace. Ta byla přemístěna do centrálního skladu, kde je shromážděno celkem 2 580 tun papíru. Tento objem se bude postupně zmenšovat díky uplynutí příslušné zákonné doby archivace.