Equa bank inovovala smartbanking. Přihlásíte se otiskem prstu

Equa Bank

Equa Bank Zdroj: Equa Bank

Equa Bank
Equa Bank
3
Fotogalerie

Neustálé inovace jsou v dnešní době již nutností, a moderní bankovní aplikace k tomu samy o sobě vybízí. Před časem tak upgrade svého mobilního bankovnictví oznámila Equa bank. Nyní banka představila konečnou a modernizovanou verzi.

Designem i funkcemi je nová apliakce podobná sociálním sítím – ke svému profilu si například můžete přiřadit fotografii a ta se bude zobrazovat klientům Equa bank u vašich plateb. Obvyklé převody jsou přitom v aplikaci předpřipraveny, což eliminuje riziko zaslání platby na špatný účet.

Mezi nové funkcionality mimo jiné patří i přihlášení otiskem prstu nebo jednoduchým číselným kódem, dále pak nastavení limitů na kartě, její dočasné zablokování na 24 hodin nebo nekonečná historie plateb, ve které lze fulltextově vyhledávat.

Mobilní bankovnictví musí být přehledné

Před uvedením aplikace na trh si Equa bank nechala zpracovat průzkum, aby zjistila, proč se někteří Češi stále brání používání moderních způsobů komunikace s bankou.

Průzkum ukázal, že každý druhý Čech, právě jako důvod uvádí nejistotu a strach z toho, že peníze při platbě pošle na špatný účet, neboť bankovnictví v mobilu je malé a špatně přehledné. Podle průzkumu se s touto nepříjemností již setkal každý pátý dotázaný. Nejčastěji šlo přitom o částku do 5 000 korun.