Benátská noc oslaví jubileum ve Vesci

Dvacáté narozeniny hudebního festivalu Benátská noc budou v novém prostředí. Tradiční místo konání na Malé Skále vyměnili za sportovní areál u Liberce.

Od změny si pořadatelé slibují větší pohodlí pro návštěvníky festivalu. „Tento areál splňuje veškeré naše podmínky, zachování přírodní scenérie, kvalitní zázemí pro návštěvníky a ostatní pro další rozvoj festivalu,“ vysvětlili pořadatelé na oficiálních webových stránkách.

Pořadatelé festivalu letos poprvé po devatenácti letech změnili místo konání, datum však zůstává stále stejné 27.–29. července. Pro Malou Skálu a některé návštěvníky festivalu tato zpráva není příznivá.

Důvodů pro stěhování je ale prý hned několik. Patří mezi ně každoroční jednání o výši nájemného, nepříznivé počasí, které za tři roky znehodnotilo areál a v neposlední řadě plánovaná průmyslová výstavba, která znemožňuje jeho rozšíření.

Nové místo pro festival navrhl ředitel sportovního areálu Ještěd Jan Svatoš. „Chtěl jsem více využít sportoviště ve Vesci, proto mě napadla myšlenka přestěhování festivalu z Malé Skály,“ uvedl Svatoš.
„Oslovil jsem pořadatele, protože jsem věděl, že mají problémy s místem konání,“ dodal Svatoš s tím, že se na areál přijel podívat pořadatel festivalu Pavel Mikez, místo se mu líbilo, a proto se dohodli.

Vstupenky platí

Vstupenky s původním místem konání platí i nadále. Lidé, kteří si je zakoupili před změnou, se nemusejí obávat, že by jim ve Vesci neplatily. „Změna místa není důvodem k vrácení peněz za vstupenky,“ dodávají pořadatelé. Jména uvedená na vstupence se kontrolovat nebudou.

Návštěvníci festivalu se mohou těšit na Daniela Landu, Jaromíra Nohavicu a skupinu Kabát. Ze zahraničních hudebníků přivítají Sunrise Avenue a Gamma Ray nebo srbského hudebníka Emira Kusturicu.