Gentlemen Singers naladí advent do tónů Tiché noci

Je jich osm a z jejich zpěvu uši přecházejí. A to nejen ty české, ale také nizozemské, německé nebo naposledy francouzské.

Dnes potěší boleslavské posluchače. „Gentlemen Singers máme zamluvené skoro rok a půl,“ řekla Ludmila Gavurová z pořádající společnosti Kultura města.
Soubor vznikl před šesti lety v Hradci Králové jako soubor složený z bývalých členů tamějšího chlapeckého sboru Boni Pueri. Od té doby již koncertovali ve třinácti zemích na čtyřech kontinentech, naposledy v Paříži.
Zpěvákům s průměrným věkem pětadvacet let, kteří interpretují až osmihlasé skladby, vyjde v polovině roku 2010 čtvrté CD. Z původního složení však dnes již vystupují jen čtyři členové. Čekat na takové interprety se prý vyplatí. V Boleslavi navíc od svého vzniku v roce 2003 nezpívali.
„Ani já jsem je ještě neslyšela, pustila jsem si ale ukázky na jejich stránkách a ty se mi líbily všechny. Myslím, že se posluchači mají na co těšit,“ dodala Gavurová.
V sále Sboru českých bratří bude přichystných tři sta míst. Koncert s názvem Tichá noc s Gentlemen Singers začíná ve čtvrt na osm večer.
Součástí programu za dvě stě dvacet korun jsou adventní písně a koledy v latině, ale také třeba Nesem vám no- viny. Ve druhé části koncertu příchozí uslyší směs evropských vánočních koled a ve- čer vyvrcholí Gruberovou Tichou nocí. To samé sbor zpíval ještě koncem minu- lého týdne v pařížské Invalidovně.
Zážitek z výkonu osmičky si lidé případně připomenou hned druhý den v neděli 13. prosince od pěti hodin odpoledne. V tu dobu totiž sbor účinkuje na adventním koncertu v pražské Loretě, který bude živě přenášet ČT1.