Hudebních klubů v Berouně přibývá. Na scénu vjely Metro i Karosa, hraje se v Jeleňu

Za poslední půlrok se v Berouně otevřely tři nové hudební kluby.

Po páté hodině bývalo ve městě pusto. Přes čtyři tisíce mladých od patnácti do třiceti let, kteří tu žijí, neměly kam vyrazit na koncert. Tak to vypadalo v Berouně ještě nedávno. Teď se situace změnila: otevřely se tu tři nové kluby.
První vlaštovkou bylo před dvěma lety otevření kavárny Jiná káva. Letos v polovině února přibyl další klub Metro. „Je určen pro mladé od osmnácti do třiceti, ale chodí k nám i starší,“ uvedl jeden z provozovatelů Martin Čmelík. Název pro klub pečlivě vybírali. Má evokovat underground, nezávislou kulturu. Majitelé dotáhli představu metra do detailů. „Máme tu lavice, dveře i držáky ze starých souprav metra,“ popsal Čmelík.
Na budování klubu se podílelo mnoho dobrovolníků bez nároku na honorář. Mohou si tu zahrát i místní muzikanti, stačí se jen domluvit. Čtvrtky bývají poklidné pro posezení přátel, karty, nezávislé filmy. Pátky jsou tématické, sobota je věnovaná DJs a živé muzice.
S nápadem na otevření Metra přišli loni na podzim, v tu dobu v Berouně začal fungovat klub Jeleň. „Nachází se nedaleko restaurace u Jelena. Jeden ze zakládajících členů je ze Slovenska, proto Jeleň a ne Jelen,“ vysvětlil provozovatel Richard Černý. To, že v poslední době vzniklo v Berouně tolik klubů, považuje za náhodu. Zatím posledním z klubových nováčků je Karosa Music Club